Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,505 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • priecna poloha + 2x obmotana snura v 30. tt

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den zelam,momentalne zacinam 32 tt, pricom v poslednej poradni - v 30 tt malo babatko nadalej priecnu polohu, plus po novom ma pupocnu snuru 2x obmotanu okolo krku. Dalej to so mnou nerozoberala, ta informacia mi vsak pochopitelne nahnala strach. Nikde neviem zistit, ake su rizika pri takomto tehotenstve, resp. ci je stale vysoka sanca, ze sa dieta narodi zive a zdrave. S prirodzenym porodom a pretocenim za takychto okolnosti uz samozrejme ani neratam. Dakujem pekne za odpoved.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    je síce naozaj možné, že je plod v priečnej polohe pretože mu bráni pupočník k otočeniu, ale nemusí to byť nutne pravda a plod sa otočí. Riziko úmrtia plodu v maternici nie je vysoké, pretože vzdialenosť medzi otočeným pupočníkom a úponom na placente sa nemení a pupočník sa neuťahuje. Ak plod ostane priečne, budete zrejme rodiť plánovan cisárskym rezom v 39 týždni