Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,520 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • Pulz vyšší Menšie bábätko o 10 dní

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň
    Začnem asi tým že od začiatku merania mám bábätko o 10 dní menšie boli genetické testy krvou robené (pozitívne prvé na SLOS) následne sa to vyvratilo druhým odberom že boli zle hodnoty vypočítané sa to vyvratilo. Aj morfologickym ultrazvukom špeciálnym nepotvrdené .. Taktiež aj uigr tiež bolo vyvrátené .. Merané hodnoty sú na spodnej hranici ale všetko je v norme .. Avšak som 36 TT a ja som začala mať vyšší pult idem na interné vyšetrenia (som 4 rodička ) tieto problémy.som.nemala ani pri jednom. Teraz sa začínam bat aby sa mi termín nepredĺžil o 10 dní kôli tomu posunu . Pri prvom pôrode pred 15 rokmi si pamätám ako mi povedali na sále že v poslednej chvíľy som porodila (bol privolaný v Tom čase primár dodnes si to pomatam) plus zelená polodva voda atď.. Popôrodna depresia nastala potom atď...Dá sa tomuto niejako predísť aby som nemusela takto prenášať ? Dosť sa bojím a ležať zase 2 tt v nemocnici a čakať keď mám doma deti už zažiť nechcem...Pre túto opakujúci skúsenost sa teraz obávam čo bude ďalej ...
    Ďakujem za každú radu aj odpoveď

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    ospravedlňujem sa ale vôbec Vašej otázke nerozumiem.
    Termín pôrodu sa presne stanovuje podľa ultrazvuku medzi 10.-12. týždňom gravidity a potom sa miery plodu porovnávajú s týmto termínom.
    Vyšší pulz v tehotnosti býva, v prvom rade je potrebné vylúčiť chudokrvnosť, ale často to býva kvôli vyššej funkcie štítnej žľazy v tehotnosti.
    Pôrod sa vyvoláva ak je na to reálny dôvod.