Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,520 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • Nekompletný uterovaginalny prolaps

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den p. profesor. Mam 52 rokov a o desať dni by som mala podstúpiť operačný zákrok LAHV+SE bilat, eventuálne AE (cysta)+plastiky. Mam zníženú imunitu, syndróm dráždivého čreva a na genitaliach opakovane tvorbu abscesov. Bohuzial z okolia ma ženy strašia ako po operácii nastanú este väčšie problémy s inkontinenciu, možné komplikácie poranenia močového mechúra, čriev, ciev. Mam neskutočný strach. Chcem sa spytat ci sú takéto komplikácie časté, aj vzhľadom k môjmu zdravotnému stavu.(čreva, slabosť cievnych stien). Či radsej nepristúpit na nosenie pesaru a cvičenie panvoveho dna. Dakujem za Vas čas a odpoved.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    peroperačné komplikácie pri LAVH nie sú časté, výkon sa obvykle hojí veľmi pekne a pomerne rýchlo, často púšťame pacientku domov už 3. pooperačný deň. Dráždivé črevo nemá na výskyt komplikácii vplyv. Pesar nie je vhodná metóda, dáva sa predovšetkým vážne chorým ženám, pre ktoré je operácia neprípustná.