Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,520 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • Pretrvávajúce problémy s močením

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň,
    Pred troma týždňami som začala pociťovať časté nutkanie na močenie. Moja obvodná doktorka bola na dovolenke a zastupujúca urobila iba ph test. Predpísala mi antibiotiká, ktoré mi na pár dní uľavili. Po troch dňoch som dostala menštruáciu a problémy sa znova zhoršili. Bola som znova na kontrole a predpísala mi rovnaké antibiotiká na ďalšie dva dni. Nepociťovala som zlepšenie a začali aj bolesť v podbrušku. Pri tretej kontrole mi zobrala moč na kultiváciu kde mi vraj nevyšla žiadna infekcia a poslala ma ku gynekológovi. On mi urobil ster a predpísal macrimor ( vaginálne tablety na 12 dní ) a monural ( jednorazový ). Nepovedal mi ale čo mi vlastne je. Chcem sa teda opýtať či si myslíte že by mi táto kombinácia mohla pomôcť? Som už zúfalá, nemôžem ísť ani do obchodu a nerobí mi to dobre ani psychicky.
    Za odpoveď ďakujem

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    ak Vám prvé antibiotiká naozaj pomohli, tak je pravdepodobné, že ste mala močovú infekciu, ale bola nedostatočne preliečená. Preto neviem, či monural na takto závažnejšiu opakovanú infekciu bude dostatočný. Ak sa nezlepší, je potrebné urologické vyšetrenie a dôkladná antibiotická kúra, isto dlhodobá.