Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
18,941 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • Kojenie a bolesti

    , Autor: Kity

    Dobrý deň, mám,15.mes.3.dieťa a aj ďalšie dve deti sú ešte školkári, chcem sa opýtať keď kojím či môžem vplyvom hormónov pociťovať častejšie bolesti kostí, kĺbov, šliach,príp. či stále môžem zadržiavať nejakú vodu v tele, nikdy som s tým nemala predtým problém,, bolesti sú striedavé,je to celková záťaž aj nosenie dieťatka a nemám priestor zatiaľ niečo cvičiť, pociťujem aj zášklby svalov, pichanie v nohách, či mi viete odporučiť nejaké vitamíny, krvné testy mám ok, ďakujem pekne za odpoveď.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    dojčenie je záťaž na organizmus, predovšetkým na metabolizmus vápnika, čo by sa mohlo prejavovať uvedenými príznakmi. Skúste si nasadiť D vitamín (hoci teraz máme dostatok slnka, a nemal by byť s tým problém). Zvýšte aj príjem mliečných výrobkov, ideálne jogurty a iné probiotické výrobky.