Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
18,796 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • Stahovanie

    , Autor: Jadrim

    Dobry den,

    Chcela by som sa informovat. 20.12.2022 som podstupila interupciu v 6 tt, zakrok prebehol v poriadku. Nasledne 9.1.2023 som bola na kontrole, kde mi pan doktor vravel ze vsetko vyzera v poriadku. Po zakroku som nemala ziadne komplikacie, krvacanie bolo tiez mierne. Problem je ale v tom ze do dnesneho dna som nedostala menstruaciu a druhy den mam strasne bolesti v podbrusku, ostre pichanie, nie je to ako bolest pri zaciatku menstruacie. Vedeli by ste mi poradit ci mam prist sa dat vysetrit alebo je to v poriadku a iba sa mi stahuje maternica?

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    spravte si tehotenský test, ak by bol pozitívny čo najskôr navštívte gynekológa, lebo sa môže jednať aj o mimomaternicovú tehotnosť.
    Bez vyšetrenia neviem určiť o čo presne ide, môže ísť aj o problém s vylúčením zbytkov sliznice, alebo aj o zápal maternice.

Podobné otázky

  • Stiahnuté brucho

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, od detstva mám problém so stiahnutým bruchom, kedy som ho sťahovala pre veľkosť teraz ho už sťahujem zo zvyku ako zlozvyk a neviem sa ho zbaviť. Aj som schudla ale z partíí brucha sa mi nepodatilo toľko koľko som chcela... Som v 4 mesiaci tehotenstva a chcema sa opýtať či pravidelné sťahovanie brucha má na dieťa negatívne účinky. Po dlhšom čase ako mám brucho stiahnuté pociťujem pichanie v hornej časti brucha.
    ďakujem

  • Sťahovanie perdkožky

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, mám 4,5 ročné dvojičky. Pri jednej návšteve u lekára, tento mojim synom preťahoval predkožku a odporučil ju preťahovať tak raz do týždňa. Mali vtedy dva roky. Aj napriek tomu, že sme to takto praktizovali, jednému synovi znova zarástla. Keď mal tri roky, lekár mu predkožku znova pretiahol, ale po čase mu znova zarástla. Syn pri tejto procedúre vždy plakal a nechcel si to dať urobiť ani odo mňa. Je potrebné znova navštíviť lekára alebo sa to časom upraví samo? Nechcem syna stresovať a spôsobovať mu bolesť. Druhému synovi sa predkožka dá stiahnuť bez problémov, akurát sa mi zdá, že ju má trošku na jednej strane prirastenú.
    Ďakujem

  • bolesti v prsníku

    , Autor: polovnicka

    Dobrý deň.. Chcela by som sa vás opýtať.. Mám niekedy bolesti(jak sťahovanie v jednom mieste) v prsníkoch a sú také jak stuhnuté vtedy.už rok nekojím...chcela by som vedieť, že čo to môže spôsobovať a čo to je..trvá to asi mesiac..lebo mám trochu aj strach..preto sa chcem na to spýtať, aby som nebola nervózna a nemyslela na najhoršie..Ďakujem..

    S pozdravom

    Martina

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    na najhoršie myslieť nemusíte, lebo keby rakovina bolela, tak sa na ňu neumiera, lebo by sa na to prišlo včas.
    Prsníky sú hormonálne závislé tkanivo, reagujú rozne na hormonálne zmeny, bolesti možu byť sposobené zadržiavaním vody v nich.