Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
18,852 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • obavy z toxoplazmózy

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry deň. Chcem sa opýtať ako je to s ochorením toxoplazmózy ako vlastne sposobuje neplodnosť,ked sa na to nepride a neleici sa. Mam obavy koli tomu, že ja som sa ako male dieta hravala casto s mackou a v lete som som si ju casto bravala na kolena a samozrejme kedze bolo horuco tak som nosila kratasy a kratke veci a teda ci sa mohlo stat, ze sa mi mohla neako srst dostat do blizkosti posvy,alebo vonjkajsich organov, ake nasledky mi to moze zanechat, poskodzuje to potom organya doknca mi zistl alergiu na srst a teda tym, ze som si macku bravala aj na kolena ci som nahodou nepomohla k tomu aby sa mi ta infekcia rozsirila kde netreba ,macka nebola ani ockovana no nic do domu sme ju nepustali.S mackami ani so pso sa uz nehrajem,nie som v kontakte so zvieratami uz asi 6 rokov . Viem,ze sa to potvrdzujez krvi ci som to prekonala ci nie,na testy som etse nebola.Da sa nieco po tolkych rokoch s tym robit ak by to bolo pricinou problemo s otehotnenim, alebo pricinou potratovat da sa to leict bo tolkych rokoch.Dakujem

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    toxoplazmóza nesposobuje neplodnosť. Ak ste sa hrávala s mačkou je možné, že ste toxoplazmźu prekonala teraz ste celý život proti nej chránená, tak sa tešte.