Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,520 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • sterilizacia a tehotenstvo

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den mam na vas otazku a to:ak by som po 3 cisarskych podstupila umele oplodnenie tak ake mozne rizika tym podstupim?kedze som uz pocula aj o zenach ktore mali viac ako 3 cisarske rezy a vsetko dopadlo o.kDakujem za odpoved

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    DObrý deň,
    tehotnosť po 3 cisárskych rezoch je vysoko riziková a umelé oplodnenie by som nedoporučoval. Jazva na maternici može v tehotnosti prasknúť, prípadne sa zárodok umiestni v nej a hrozí vykrvácanie.

Podobné otázky

  • sterilizacia a tehotenstvo

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý den,takze odzaciatku:mam 26rokov,v roku 2002 sa mi narodilo krasne donosene dievcatko ale vinou lekarov hned po narodeni zomrelo,v roku 2003 sa narodila dcera a 2008 syn vsetko uplne v poriadku ale vsetky tri deti sa narodili cisarskym rezom niezeby boli problemy v tehotenstve to nie ale nechceli riskovat.Pri tretom som si dala urobit sterilizaciu lebo som citala vela clankov ze viac ako tri cisarske su nebezpecne.Chcem sa spytat ci by sa ta sterilizacia dala nejako zrusit aby som mohla mat este jedno babatko a ci to obnasa az take velke rizika,a ci by to bolo cisarskym alebo by mohol byt aj klasicky porod.Je nejaka sanca vobec otehotniet?Dufam ze mi odpoviete kladne ak nie aspon budem mudrejsia.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    šanca na otehotnenie je pomocou umelého oplodnenia v skúmavke. Ale po 3 cisárskych rezoch mi príde toto veľmi kontroverzné a ja osobne by som to nedoporučoval.