Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,520 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • Surne potrebujem poradit !

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den pan doktor,
    rada by som sa spytala na moznost poskodenia plodu babatka.Moj problem spociva v tom, ze od zaciatku augusta som bola liecena na bolest platnicky, ktora mi tlacila na nerv a vyzarovalo to do celej lavej nohy. Diagnoza bola Protruzia disku L4/5, naznacena paramedialna hernacia disku L5/S1. Mala som robene CT 12.8. a MMR 05.9. Zhorsilo sa to zaciatkom oktobra kedy som musela lezat na lozku asi 2 tyzdne. Brala som velmi silne lieky od bolesti platniciek a nervov. lieky ako Lyrica 75, lyrica 150, Tegretol 200, Olfen 75, Myonal 50 mg, Lagaflex, Indomethacin 50 mg, Neurontin,Pantozol 40 mg,Rofenac, Tramal Capsules vsetky tieto lieky som brala priblizne od polovice septembra a to vzdy ako kurz 10 dni . Lekar mi zakazal dvihat vsetko tazke, dlho sediet , dlho stat a setrit sa. Za posledne 3 tyzdne som nebrala ziadne lieky. Poslednu menstruaciu som mala 8.11.2010 a to len tri dni , zvycajne mavam 6 dni. Toho mesiaca sa mi menses nedostavila. Kupila som si tehotensky test a zistila som ze som tehotna. Co v takomto pripade ? Je mozne poskodenie plodu ? Ako dalej postupovat ? Som velmi zufala a prosim vas o radu . Za skoru odpoved vopred dakujem.
    S pozdravom Martina

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    problém s platničkami sa už asi vyriešil, ak ste pri tom stihla otehotnieť, to je dobre.
    LIeky ste užívala pred otehotnením aj vyšetrenia boli predtým, preto sa nemusíte stresovať, riziko poškodenia plodu nemáte vyššie oproti ostatným ženám.