Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,520 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • bolest a palenie prsnikov neustupuje

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Som po UPT 9 tyzdnov. Odvtedy som mala jeden krat menstruaciu, teraz ocakavam dalsiu. Moj problem spociva v bolestivosti prsnikov a paleni prsnikov. Od tehotenstva a naslednom UPT ma neprestali boliet prsniky a sem tam pocitujem aj palenie v nich. Nieje to len teraz pred menstruaciou, ale je to stale od tej udalosti. Na kontrole som to gynekologovi spominala tesne po zakroku, a povedal, ze to je normalne. Ale ja som ocakavala ze po prvej menstruacii bolestivost a palenie vymyzne, ale nevymyzlo. Prosim Vas cim to moze byt? Moze tato bolestivost ovplyvnovat aj moje plodne dni, ovulaciu? Dakujem velmi pekne. Mam 29 rokov

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    bolesti prsníkov bývajú podmienené hormonálne, hromadením vody v nich pri vylučovaní gestagénov. Malo by to v ďalšom cykle ustúpiť, ak to neustupuje, spravte si pre istotu znovu tehotenský test a navštívte lekára.