Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,520 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • Výživový doplnok

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, chcela by som sa Vás opýtať, či si myslíte, že je potrebné (alebo by bolo dobré) brať výživové doplnky pred plánovaným otehotnením. Už týždeň beriem femibion 800,práve tých pár dní mám pocit búšenia srdca, miernej nevoľnosti a únavy. Neviem, či to náhodou nie je iba psychického rázu (plánovanie tehotenstva je pre mňa podrobné analyzovanie, čo ma úplne vyčerpáva), alebo to mohli zapríčiniť tie tabletky. A ak je vhodné ich brať, vraj je dobré ich užívať aspoň mesiac. ak teda otehotniem a tabletky beriem len týždeň, znamená to, že absolútne nemalo zmysel ich užívať? Prvú dcérku sme neplánovali ani som nič neužívala a všetko bolo v poriadku a akési ľahšie...
    A ešte otázka, pri prvom tehotenstve som mala tehotenskú cukrovku, avšak nezanechala na dcérke žiadne prejavy (že by mala väčšiu hmotnosť a podobne). Je možné sa nejak pred tehotenskou cukrovkou chrániť už pri plánovaní tehotenstva? ďakujem pekne.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    neviem, či by nebola vhodná aj psychologická konzultácia, takéto oduševnené plánvoanie s telesnými prejavmi mi príde až patologické.
    Neberte žiadne lieky, otehotnite a bude to.

Podobné otázky

  • Duphaston a Decolen

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den chcela by som sa opytat uzivam liek Duphaston pretoze som spinila od vnutromaternicoveho telieska"Dany" Duphaston mi vyborne zabera a liecba je uspesna chcem sa opytat ked zacnem brat vyzivovy doplnok Decolen ci to nejako ovplyvni ucinok Duphastonu alebo ci mi to nejako poskodi ? Prosim poradte mi ci mam radsej s Decolenom pockat a brat az po ukonceni Duphastonu alebo mozem pokojne brat oba dva lieky naraz.Dakujem velmi pekne za vasu odpoved