Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,520 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • surne prosim o pomoc

    , Autor: Registrovaný používateľ

    dobry den chcela by som sa iba opytat na par veci...mam 26r mam uz jedneho syna 3r a s partnerom tuzime po dalsom babetku..ale obavam sa ci to bude mozne este niekedy..kedze zijeme dlhodobo v UK neviem si rady..v januari tohto roka 2010 som mala misscariage v 12tyzdni..nechali ma potratit doma kde zomna vsetko vypadlo...po ukrutnych bolestiach a krvacani som sa dovalila na pohotovost kde ma nechali na par hodin na pozorovani a potom mi urobili USG kde zistili ze vsetko zomna odislo a poslali ma domou..otazku smerujem teda inam syn sa narodil v 35tyzdni cisar.rezom pre abrupciu placenty..je mozne zeby som este otehotnela po takychto problemoch,,,,...?momentalne sme s partnerom uvazovali ze asi tehotna predsa som no meskala mi menstruacia predtym som si urobila test a neukazal nic po 6dnoch meskania som menzes dostala ale je strasne divny teda trval iba 3 dni a prvy den som mala velke bolesti a teda tri dni slabe krvacanie takmer vobec..citim sa cudne som strasne unavena..naladova atd..dakujem za odpoved

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    ja uznávam tento konzervatívny sposob vedenia potratu, čím menej sa do tela zasahuje, týmmenšie riziko infekcie a iných komplikácii, potrácalo sa celý vývoj našho druhu a lekára k tomu nikto nepotreboval.
    Samozrejme, že možete otehotnieť, jeden potrat nič neznamená.
    Ak chcete istotu tak si kúpte znovu test, je presnejší ako lekárske vyšetrenie.