Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,520 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • SEKRET Z PRSNIKOV

    , Autor: Registrovaný používateľ

    DOBRY DEN,CHCEM SA SPYTAT.SOM LIECENA NA HYPERPROLAKTEMIU.MALA SOM PROBLEMY S MENSTRUACIOU A VYTEKAL MI SEKRET Z PRSNIKOV.ENDOKRINOLOGICKA MI ODPORUCILA BRAT ANTIKONCEPCIU.VSETKO SA UPRAVILO,ALE TAK DVA TYZNE DOZADU MI ZACAL VYTEKAT SEKRET Z OBIDVOCH PRSNIKOV OPAT.MENSTRUACIU MAM KAZDY MESIAC NAKOLKO UZIVAM ANTIKONCEPCIU YASMIN.CHCEM SA SPYTAC,CO TO ZASA VYVOLALO,ALEBO CO MAM ROBIT.DETI ESTE NEMAM A VYTEKA MI MLIEKO AKO KEBYZE KOJIM.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    je potrebné znovu odsledovať hladiny prolaktínu a vhodné by bolo aj vyšetrenie mozgu, buď CT alebo MRI, aby sa zistili prípadné zmeny na hypofýze.

Podobné otázky

  • sekret z prsnikov

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň,
    chcela by som sa opýtať na váš názor. už asi pred pol rokom som spozorovala mliečny výtok z bradaviek pri ich stlačení. Bola som s tým u lekára. Sono prsníkov bolo v poriadku, hladina prolaktínu je vraj v norme, cytologia zo steru bola tiež v poriadku. môžete mi poradiť čo by to mohlo byť resp. či nie je potrebné navštíviť iného lekára? môj gynek. na základe vyšetrení dalsí postup nestanovil. mám 28 rokov a deti ešte nemám a nerada by som niečo zanedbala.
    Ďakujem.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    ak ide o výtok z oboch prsníkov, tak je to asi hormonálna záležitosť a nič by nemalo hroziť. Vhodné je celkové endokrinologické vyšetrenie, niekedy to vzniká aj pri poruchách štítnej žľazy.