Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,651 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • Nepravidelny cyklus a tehotnost?

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry vecer,priblizne pred rokom,co bolo 1,5 roka po druhom porode,som zacala mat menzes 10 dni neskor,cize asi po 40 dnoch.Trvalo to 3 mesiace,chystala som na na vysetrenie,ale potom prisla menstruacia zasa po 30 dnoch,tak so nesla.Dva mesiace to bolo v poriadku,potom zasa jeden mesiac o 10 dni neskor a takto sa mi to viackrat zopakovalo.Teraz mi zasa meska,posledny menzes som mala 2.7.,ale uz to meska viac ako 10 dni a mam aj velmi citlive prsia a v podbrusku pocit,ako pred menzesom,ale stale nic.Zajtra si chcem kupit test,ale zaujimalo by ma,co moze zapricinovat tie nepravidelne cykli?Ak by to bola cysta a ja by som bola tehotna,moze to nejako ohrozit tehotenstvo?Mam teraz vycitky,ze som nesla skor na vysetrenie a nedala to do poriadku.Teraz mam 31 rokov.Dakujem za odpoved.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    najčastejšou príčinou je nadváha, v tuku sa produkujú hormony ktoré rušia pravideľnosť ckylu. Avšak može ísť aj o inú hormonálnu poruchu.