Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,626 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • krvacanie po plastike krcka maternice

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den prosim vas ja by som sa chcela opytat v mene mojej maminy....pred dvoma tyzdnami jej robili plastiku krcka maternice...gynekologicka jej pri preventivke zistila ze ma na krcku nejake rakovinotvorne bunky ktore jej tam robia sarapatu a musia to odrezat(prepacte za vyrazy:)vsetko prebehlo ako malo, mamina sla po prepusteni zaniest svojej gynekologicke vysledky, ta jej povedala ze je vsetko v poriadku ale ze jej odporuca dat si vyoperovat celu maternicu...lenze vcera sa stala taka vec....vecer pred spanim sla na wc ked zrazu zacala masivne krvacat(az take hrudy krvy)zacala padat do mdlob tak sme rychlo zavolali zachranku a hned po prichode do nemocnice ju vzali na salu ze to musia urychlene zasit aby nevykrvacala...doktor jej dnes na vizite povedal ze jej nejako zle zasili jednu cievu a ta jej praskla a tou silou prudu jej krv potrhala aj ostatne stehy....pan doktor co na to poviete...je to normalne, ze sa toto stane zene po takej operacie...a este mam jednu otazocku....odporucili by ste mamine aby si dala tu maternicu vybrat celu?dakujem

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    neviem ako jej robili konizáciu ale krvácanie býva pomerne častou komplikáciou.
    Používa sa elektrická koagulácia, ktorá zastaví krvácanie a za niekoľko dní sa však chrasta odlúpi a niektorá cieva može znovu krvácať, nič sa nedeje, stačí to ošetriť. Niektorí kolegovia radi sa predvádzajú a horovia ako zachránili po iných pacientky, je to náš obľúbený slovenský lekársky šport.
    Čo sa týka vybrania maternice, závisí na tom, čo sa našlo na mikroskopickom náleze pri tej konizácii.