Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,520 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • otehotniet?

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den rada by som sa opytala ked mam vysledky cytologie 2-3 uz po druhy raz je moznost otehotniet aj napriek tomu alebo radsej pockat kym vysledky budu v poriadku?Taktiez vysledky krvi mam:rychle usadzanie krviniek je aj to nebezpecne?Vopred dakujem za odpoved.

Podobné otázky

  • Tehotenstvo

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý večer, pán doktor, som ešte neskúsená v otázkach intimity, prosím Vás chcela by som sa spýtať, ak som sa bozkávala vášnivo s partnerom a on pri tom vylúčil ejakulát, ktorý prešiel cez boxerky a následne aj cez rifle, na ktorých zostala mokrá škvrna, ak som sa tejto mokrej škvrny dotkla a následne sa dotkla pošvy, je šanca otehotnieť? Bolo to počas plodných dní. Ďakujem Vám

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    na to aby ste otehotneli sa Vám musí dostať do pošvy pomerne veľké množstvo ejakulátu, aby bola koncentrácia spermií dostatočná k oplodneniu. Spôsobom, ktorý opisujete sa nedá otehotnieť.
    Vidím, že sexuálna výchova na našich školách je mizerná, ale to vieme všetci.
    Ak máte partnera a plánujete sexuálne žiť, dajte si predpísa´t antikoncepciu.

  • Nechraneny pohlavny vstyk

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, mala som nechranený pohlavny vstyk s tým, že sa partner “urobil” mimo mna. Mám 6. deň menštruácie, dnes už koniec krvácania, neviem či si mám vziať tabletku po. Viete mi poradiť, či je vôbec šanca takto otehotnieť?
    Vopred ďakujem

  • Užívanie Dony a plánovanie tehotenstva

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, chcela by som sa poradiť ohľadom toho, že momentálne beriem prášky do vody Dona kvôli bolesti v kolene a lýtku a po ich dobratí by som chcela otehotnieť. V príbalovom letáku sa nesmie Dona užívať počas tehotenstva. Má to nejaký vplyv aj na to ak Donu doberiem a budem sa snažiť otehotnieť? Pán doktor mi povedal, že po niekoľkých týždňoch od začatia užívania dony sa účinky nemusia ukázať, ale až po cca 2-3 mesiacoch. Môže sa mi to v tele udržiavať tak dlho a trebalo by s plánovaním bábätká počkať? (Aj keď nerada by som vzhľadom na iné problémy). Ďakujem pekne za odpoveď.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    nemáme dôkazy, že by glukozamín sulfát, ktorý obsahuje Dona mal nejaký nepriaznivý vplyv na tehotenstvo, myslím, že môžete po vysadení bez problémov otehotnieť. Ale mali by ste mať doriešené to koleno, aby sa Vám situácia v tehotnosti nezhoršila.

  • Prosím poradiť

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Pekný deň pán doktor.

    Moja otázka je nasledovná.

    Mala som nechránený pohlavný styk v plodnom období, konkrétne dva dni pred ovulaciou.

    Priateľ sa ,,spravil,, mimo pošvy,ale hneď po tom ( ešte asi v poorgazmovom vzrušení) dal penis do mojej vagíny ,teda do pošvy. Nie celý , dal tam možno len žaluď ale dal.

    Je možné takto otehotnieť? Ak bol penis od ejakulatu?Ale nedotkol sa krčka maternice len vošiel žalúdou do pošvy ?

    Je to trápne pýtať sa, len chcem vedieť aké je tam riziko.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    áno tehotenstvo nie je možné vylúčiť, hoci je málo pravdepodobné. Počkajte na menštruáciu, ak nepríde spravte si tehotenský test. Ak neplánujete graviditu a súložíte, dajte si predpísať hormonálnu antikoncepciu.

  • Mozem otehotniet

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den.
    Chcela by som sa opytat ci je mozne otehtniet ak sa mi partner urobil na brusko a potom so srandy nabral spermie do cistej presne rozbalenej striekacky a striekol ich do mna.Je mozne aj takto otehotniet?Alebo ak sa urobi na brusko a potom sa jemne dotkne alebo prejde s penisom po posve.Dakujem pekne.
    Prajem pekny den