Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,520 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • Začiatok tehotenstva

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň pán doktor.Dovoľujem si vám aj ja položiť otázku pretože si myslím ,že ste velmi dobrý lekár a mám pocit ,že som našla niekoho koho sa možem opýtat na moju dilemu.Som na začiatku tehotenstva ,podľa lekara/podotýkam nemocničného ,pretože tu svojho vybrateho ešte nemam nakolko sme prestahovaný/,som v 5-6 týždni.Lekar mal podozrenie na mimomat.tehotenstvo kvoli slabemu krvacaniu jeden den,ale to sa vylučilo.Lekar mi povedal ,že vidí gestačný vačok a napisal ,že GS priemeru 4 mm,čo to znamená? Moja otazka znie ,či je vporiadku ,že mavam každý deň bolesti podbruška a dost silne bolesti krížov vystreľujúce do noh ktore mi akoby trpli.Mala som aj silne bolesti hlavy a jeden ďen teplotu 37,5.Ked ležim je mi fajn ,viem že tehotenstvo je fyziologický jav ,ale ked sa ponamaham tak mi je ovela horšie.Čo to može znamenat? Je to moje druhe teh.mam už 13 ročnu dceru a 33 rokov.Velmi sme ho chceli ,podla vas je všetko vporiadku?.Možem od bolesti ktore su niekedy neznesitelne homeopatika?A este taka maličkost posl.menštruaciu som mala 18.dec.a pohl styk 2 a 3 jan/kedy ktomu mohlo dojst/,hcg pred tyždnom 188,v ktorom mozem byt asi týzdni? Ospravedlnujem sa za tak rozsiahli članok.Vopred dakujem za vašu odpoved a čas a želam vam vela zdravia a uspechov.S pozdravom Silvia.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    ak videl na 100% gestačný váčok, tak by ste nemala mať mimomaternicovú tehotnosť. Avšak existuje niekedy stav, že je prítomný pseudogestačný váčok, preto opakujeme ultrazvukové vyšetrenie.
    Ostatné príznaky sú typické pre začiatok tehotnosti. Na bolesti hlavy je vhodný paralen. Homeopatiká tiež neškodia. Týždeň tehotnosti Vám stanovia podľa ultrazvuku v 8. týždni.

Podobné otázky

  • Zaciatok tehotenstva

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň,chcela by som sa opytat ci moze zena krvat ked je v prvych tyzdnoch tehotenstva a co to signalizuje,dakujem pekne za odpoved

  • zaciatok tehotenstva

    , Autor: Registrovaný používateľ

    kolko, prosim vas, trva, kym sa oplodnene vajicko dostane do maternice a zacne nanho vplyvat vsetko- mamina strava, lieky, fajcenie, alkohol...?

  • začiatok tehotenstva?

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň. Viac ako rok sa snažíme o babo a zatiaľ neúspešne. Mám 28-29 dňový cyklus a teraz mi menštruácia mešká týždeň,ale v tomto čase som mala také zvláštne bolesti v podbrušku v oblasti maternice. Mám citlivé hlavne bradavky a ťažšie prsia. Nie je mi zle, bolesti už nemám. Môžem byť tehotná? Ak mi vyjde test negat. môže to znamenať nejakú chorobu, cystu...? Ďakujem.

  • Začiatok tehotenstva

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Chcela by som sa spýtať, či nejako môže ovplyvniť vývoj plodu užívanie nosných kvapiek Nasivin v prvom trimestri?
    ďakujem za odpoveď