Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,520 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • čo s migrénou v tehotenstve?

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý den, chcela by som sa spýtať: som v 7. týždni tehotenstva momentálne ma už 4 deň sužuje šialena migréna. Migrény som mala aj pred otehotnením, od neurologicky som mala predpisany relpax a frovamen. Teraz vsak tieto lieky viem ze nemozem uzit. Vcera sa bolest hlavy dostala do takeho stadia, ze som takmer odpadla, preto som uzila šumivý panadol ultra. Kedže nezabral a bolest hlavy sa zosilnovala, nad ranom som uzila este jeden ibalgin, po ktorej bolest ciastocne ustupila. Moj obvodny lekar povedal, ze jednorazove uzitie by nemuselo uskodit plodu. Je to pravda? Mam teraz aj vycitky, ale ta bolest sa uz nedala zvladnut ani som nevidela pred seba, iba také žlté machule a aj tlak som mala pomerne nizky - 85/60. Existuje prosim Vás nejaké prípustné liečivo pri podobných stavoch v tehotenstve? Mám predpísané beta-blokátory, kvôli supraventrikulárnej tachykardii /pred tehotenstvom/. Veľmi pekne Vám dakujem za odpoved!

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    ibalgin jednorazovo je bezpečný a nemusíte sa stresovat. Osobne by som navrhol návštevu neurológa, aby Vám naordinoval bezpečnú liečbu, pretože migréna Vám výrazne znižuje kvalitu života.
    Betablokátory sú bezpečné, a nemali by ste ich vysadiť.