Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,641 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • bolesti po sekcii

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den,
    25.9 sa mi sekciou narodila dcera, mala slaby pulz, zakliesnila sa. Mam na vas dve otazky: 1- mohli mi poranit creva alebo mechur pri sekcii? Mavam bolesti pri plnom mechury, moceni a aj ponom,pri stolici, a stolicu mam riedku. Je to podla vas normalne?2- v papieroch mam napisane ze bola zakliesnena zahlavym. Nemohol porod ist prirodzene?
    Za odpoved dakujem

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    pri každej operácii je riziko poranenia okolitých orgánov.
    BOlesti mechúra skor súvisia so zmenou jeho polohy, pri cisárskom reze sa zosúva z maternici nadol, aby nedošlo k jeho poraneniu, to može mať za následok bolesti a problémy pri močení, ale stav sa postupne upraví. Bolesti pri stolici a ani riedka stolica by nemali s operáciou súvisieť, doporučujem navštíviť chirurga, aby zistil príčinu.
    Termín zakliesnenie nepoznám, zakliesnenie záhlavím je niečo čo som nikdy nepočul.

Podobné otázky

  • bolesti po sekcii

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den pan doktor,

    som prvorodicka, 4 mesiace po porode, ktory bol aktutne ukonceny sekciou (KP). Pocas sekcie mi bola zavedena drenaz. Doteraz pocitujem v oblasti zavedenia hadicky pomerne silne bolesti, v oblasti rezu bolest necitim. Moja otazka je: do kedy je bezne, aby bolesti ustupili? Po prehladke po sestonedeli mi pan doktor oznamil, ze som v poriadku. Mam opatovne navstivit gynekologa?, ake vysetrenia by boli vhodne v tomto pripade? Vopred dakujem za odpoved

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    možno by bolo vhodné vyšetrenie ultrazvukom v oblasti drénu, či sa tam neutvorila zrazenina, ktorá tam tlačí. Ale skor si myslím, že to prejde samé.