Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,520 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • plegomazin

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den, chcela by som sa spytat, trpim depresiami a nespavostou a uz dva tyzdne na odporucenie psychiatricky aj gynekologicky beriem Plegomazin 25mg jednu vecer. Nasla som teraz ale na internete informacie ako velmi tieto tabletky skodia babatku a nesmu sa uzivat hlavne v prvom trimestry. Ja ich beriemod 10 tyzdna. Ublizila som babatku?

Podobné otázky

  • dobry den

    , Autor: Registrovaný používateľ

    chcem vam podakovat za odpoved ohladom plegomazinu. Chcem sa este opytat ci sa da uzivat dlhodobo. Ja neviem presne popisat ci mam depresiu, mam len stavy strachu o babatko, a bojim sa spanku, lebo mam neustale myslienky, ci vsetko robim spravne....resp. mam obavy ze mu nejako skodim, napr. teraz liekmi, a som z toho nervozna a vystrasena, Inak na babatko sa hrozne tesim...

  • Plegomazin

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň. V 34 tt mi na kontrole môj gynekolog povedal, že sa začínam otvárať a že sa mi dieťa už tlačí dole. V teh. knižke som doposiaľ mala cervikálne skore stále nuly a teraz mi do kolonky branka a konzistencia napísal jednotky, ostatné zostali nulky. Nakázal mi ležať a predpísal mi Plegomazin. Na letáku som sa dočítala, že sa nemôže užívať v tehotenstve a že je to na nejaké psychické poruchy. Dosť ma to vydesilo. Mám ho brať pol tabletky 3x denne. Stále som od neho unavená a vkuse sa mi chce spať. Načo mi ho vlastne doktor predpísal? Nemôže to mať nejaké neg. účinky aj na dieťa? Ešte mi predpísal aj Macromiror. Som podľa toho cervikálneho skore veľmi otvorená? Hrozí mi predčasný pôrod? Ďakujem.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    kúpte si Magnézium a Plegomazín si dávajte pol tablety večer, plodu to neškodí. CS 2 v 34. týždni je úplne normálny, preto si myslím, že sa nič nedeje.