Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,642 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • Dva vačky na sone

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Pán doktor, písala som Vám minulý týždeň, že moja doktorka nevidela na sone žiadnu akciu a že ma asi pošle na vyčistenie,no tak dnes mi robila opäť sono, že ako to vyzerá a zrazu tam našla 2 vačky. Som približne 7 tt. Vyzerá, že v jednom vačku je žijúci plod a druhý je prázdny. Mám prísť o týždeň na krv a že mi vystaví tehotenskú knižku. Čo to znamená, keď jedno je prázdne, druhé živé? Nebudú z toho nejaké komplikácie? Krvácala som asi po 2 týždňoch od vynechania menštruácie ale iba jeden deň, nie veľmi silno. Bolieva ma v podbrušku a mám silný žltý výtok. Môžem očakaváť nejaké problémy? Ďakujem Vám za odpoveď. S pozdravom. E.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    tuším sa podarilo zachrániť plod na poslednú chvíľu. To je presne to čo stále tvrdím, jeden ultrazvuk nie je indikáciou na ukončenie tehotnosti, doležitá je dynamika. Počkajte 14 dní a znovu si dajte zopakovať ultrazvuk, stav sa vyjasní a už bude zrejmé, ako sa tehotnosť vyvíja. Na začiatku tehotnosti bývajú nálezy rozne a nič to neznamená.