Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,458 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • Menstruacia

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den ja by som sa chcela opytat ze preco menstruacne bolesti zmizli ... Cely zivot som mala silne menstruacne bolesti a zrazu z nicoho nic mam menstruaciu a ani o nej neviem ... Chcela by som sa opytat cim to moze byt sposobene kedze neberiem ziadnu antikoncepciu ani ziadne ine lieky ...

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    mám iba veľmi málo informácii, hlavne neviem Váš vek a okolnosti. Ale je možné, že nemáte ovuláciu a preto nemáte menštruačné bolesti.

Podobné otázky

  • Dlhotrvajúca menstruacia

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, mám problém jedna sa o to, že mám menštruáciu už 23 deň. Prišla skôr o týždeň a pol. Začala mi dňa 12.9 a trvá do dnes. Niekedy je slabšia ale Niekedy je silná. Mám bolesti podbrušku. Bola som s tým u doktorky všeobecnej tá mi pichla infekciu na zastavenie, žiaľ to nepomohlo. Gynekologická ambulancia má dovolenku a ja už neviem čo mám robiť, som unavená a strašne zúfalá. Ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    v prvom rade si spravte tehotenský test (neviem Váš vek). S výsledkom navštívte gynekológa, Vášho musí niekto zastupovať pre takéto prípady.

  • Podozrenie na implatáciu

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, som v 24.dni (zvyčajne trvá 28 dní) cyklu a začalo mi slabé jasnočervené krvácanie s bolesťami v podbrušku. Pohlavný styk som mala pred 6 dňami ( cca 2-4 dní po očakávanej menštruácii) pričom sme použili pharmatex kapsulu a prezervatív. Predposledný styk som mala pred 16 dňami a taktiež sme použili prezervatív a nedošlo ani k ejakulácií u partnera. Mám obavy, že sa jedná o implantačne krvácanie, avšak nedáva mi to zmysel, nakoľko si myslím, že ochrana bola dostatočná a neviem o tom, že by došlo k jej zlyhaniu. Ak sa nejedná o uhniezdenie vajíčka, aký je dôvod takejto zmeny? Ďakujem za radu.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    menštruácia sa môže občas posunúť na skôr. Ak chcete pravidelný cyklus a nechcete takéto stresy, dajte si napísať klasickú hormonálnu antikoncepciu, ktorá je vysoko spoľahlivá.

  • Krvácanie

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň. Dnes je to 20 deň môjho nepravidelného cyklu. Minulý mesiac som mala až 43 dňový, zväčša je to tých 35 dní. Styk bol dva dni po skončení menzesu a následne 5.8 (chránený kondómom). 5.8 sa mi po styku spustila krv, trvalo to len chvíľu myslela som že kvôli uskrabnutiu. V lekárni mi odporučili Rosalgin tak som ho na ďalší deň použila. Mala som črevnú virózu 3.8-4.8. 7.8 som cítila tupé kŕče a také ťahanie čo som považovala za ovulacnu bolesť. Dnes som si na spodnom prádle našla málo hnedého vytoku a po utreti iba malú kvapku krvi. Teraz už nič nemám (prešla 1 hodina). Mám bolesti v podbrušku ako pred menštruáciou. Robila som si teraz ovulacny test a jedna čiarka vyšla slabšie ako tá druhá čiže pravdepodobne je negatívny. Kvôli čomu toto čo sa mi stalo môže byť? Nemôže sa jednať o uhniezdovanie vajíčka alebo implantacne krvácanie? Ale styk bol vždy chránený. Prípadne mi môže tento mesiac prísť menštruacia skôr a je to tým? Ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    ak máte takto nepravidelné menštruačné krváanie určite si dajte predpísať hormonálnu antikoncepciu, ktorá Vám upraví cyklus a vylieči hormonálnu nerovnováhu. Ak plánujete otehotnieť, je vhodné si nasadi´t na druhú fázu cyklu progesteron.

  • Menstruacia 6 dbi skor

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den, 4.7. Som bola na biopsii krcka maternice robili ah kyretaz zhruba po 7 dnoch od zakroku som dostala menstruaciu ale o 4 dni skor a trvala skoro 2 tyzdne potom mi doktor dal tabletky na zastavenie krvacania pretoze som mala 2 tyzdne silme krvacanie a twraz som dostala menstruaciu zhruba po 10 dnoch od poslednej ..normalne som mala mat az o 6 dni . Vopred dakujem za odpoved

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    skoršie krvácanie je spôsobené vysadením hormonov na zástavu krvácania, je to v poriadku, ďalšia menštruácia by už mala prísť normálne.

  • Skorá menstruacia

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň používam vaginalny kruzok a mala som založený 2 x po sebe bez prestávky koli dovolenke....ale teraz mi prišla menštruácia o týždeň skôr napriek tomu ze kruzok stále mam. Mam ho vybrat? Ako pokračovať ďalej? Dakujem