Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
18,834 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • Menzes

    , Autor: Henul

    Dobrý deň pán doktor bola som na preventívnej prehliadky všetko mám v poriadku ale mám menštruáciu už 28 deň slabé a neviem či je to už tým že by som už išla do toho prechodu lebo iné si neviem vysvetliť nič mám 46 rokov otázka znie či to môže byť tým prechodom lebo náznaky na prechod nemám návaly atď..ďakujem za odpoveď

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    intenzita aj dlžka cyklu sa časom mení, obvykle sa pred menopauzou krvácanie zosiluje kvôli anovulačným cyklom. Ale aj slabé krvácanie môže znamenať hormonálne zmeny pred prechodom a nie je potrebné sa tým znepokojovať.

Podobné otázky

  • Vyvolanie a meškanie

    , Autor: katarina511

    Dobrý deň. Chcela by som sa opýtať: minulý mesiac som mala vyvolávanu menštruáciu na 15ty deň meškania. Menzes mi meškal kvôli tabletke po ktorá bola uzita v januári. Menzes som po vyvolaní dostala za šesť dní. Menzes mi dnes mešká už druhý deň, styk som odvtedy nemala. Môže to byť spôsobené vyvolávaciu injekciou?

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    takéto drobné meškanie býva časté, ak chcete pravidelnú menštruáciu, dajte si predpísať hormonálnu antikoncepciu, ktorá Vám upraví cyklus a hlavne vás aj chráni pred neplánovanou graviditou.

  • Menzes

    , Autor: Lucia0987

    Dobrý deň 21.2 som bola na kyretáži/potrate kde ma upozornili že nasledovne dni budem krvacat cistit sa, po 2 tyzdnoch som bola na kontrole kde povedal pan gynekolog ze som v poriadku pytal sa ma kedy bola posledna menstruacia povedala som mu ze po potrate som krvacala neviem ci som to mohla brat ako menstruaciu alebo cistenie a presiel mesiac od zakroku a menstruacia mi 4 dni meska uz a robila som si aj testy a su negativne, je v poriadku meskanie?

  • Menzes

    , Autor: Majus54321

    Chcem sa spýtať týždeň pre menzesom som mala pol dna taky ružový vytok, od vtedy mam závraty a mam pocit na vracanie. K tomu mi opuchli prsty na rukách. Co to môže byť.

  • Duphaston

    , Autor: Kristy1995

    Dobrý deň pán doktor, už dlhšiu dobu mi meškala menštruáciua a tak mi gynekolog nasadil Duphaston na 10 dní. Beriem ho 6 deň (ráno a večer). Zo začiatku som pri jeho užívaní špinila, no dnes som dostala menštruáciu. Chcela som sa spýtať, či je nutné ho dobrať alebo ho môžem vysadiť keď mi už menzes prišiel?



    Ďakujem za odpoveď.

  • Meškanie

    , Autor: táňa123

    Dobre rano. Chcela by som sa opýtať po akej dobe meškania menštruácie po tabletke po je potrebné ísť ku gynekologicke? (Mešká mi už 5 dní, bola som si istá že dnes dostanem, pretože som mala včera mala silné bolesti podbruška a krížov ako mám pred menštruáciou ale nič). Tehotenský test mám negatívny, som v strese neviem ako menzes privolať.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    ak ste užili antikoncepciu po styku, tak tá obsahuje veľmi vysoké hladiny hormonov a môže úplne narušiť cyklus. menštuácia môže úplne vynecha´t, navštívil by som lekára až v termíne ďalšej menštruácie.