Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,527 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • Fyzioterapia zrastov

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den. Pri laparo steril. mi po dvoch sekciach zistili zrasty. Niektore rozrusili, ale vraj mam maternicu pevne prirastenu k brusnej stene - to uz nechali tak, lebo by to vraj uz bol narocnejsi zakrok. Robi mi to trosku problemy, dost to taha a ked potrebujem pobehnut, aj to boli. Od fyzioterapeutky, ku ktorej chodim s diastazou, som sa dozvedela, ze vraj sa takyto typ zrastu da ciastocne rozmasirovat resp. uvolnit cez vaginu. Ostala som dost prekvapena, myslite ze to naozaj pomoze? Poznate pripady z Vasej praxe, kedy to zenam pomohlo?
    Dakujem.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    v súčasnej dobe zaznamenáva fyzioterapia v našom odbore veľký rozvoj. Sú nové metódy, ktoré naozaj pomáhajú aj pri organických problémoch, ako sú zrasty. Viem si predstavi´t, že by toto mohlo fungovať, ale musí to robiť niekto skúsený. Ja osobne som sa s touto metódou zatiaľ nestretol.