Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,246 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • spermie

    , Autor: Matka1233

    Dobrý deň pán doktor, ozaj by som potrebovala poradiť a potvrdiť si že sa nemusím báť a panikáriť. Ozaj by som sa rada spýtala Vás ako odborníka s najväčšiu úctou. Je možné že ak by som mala na oblečení 1-2 dni staré spermie a chytila sa práve toho zaschnutého a následne si vošla prstami do vnútra pošvy alebo tými rukami chytila čisté veci ako sú nohavičky. Či by sa nejaké čiastočky tých spermii mohli preniesť práve na to čisté spodné prádlo pri obliekaní a tak prísť k otehotneniu z oblečenia alebo z toho že som chytila rukami tie zaschnuté spermie a vošla si priamo následne hneď do pošvy. Ďakujem pekne a budem rada ak by ste mi odpovedali možno aj keď pre vás na nezmyselnú otázku. No mne by to veľmi pomohlo aby som prestala panikáriť. Existuje niečo také ako čiastočky spermii ktoré by boli neviditeľné a prenášala by som ich rukami? A tak by som mohla prísť k tehotenstvu ? Taktiež či môžem otehotnieť ak mam na prstoch zaschnuté spermie pár hodín alebo 1 deň a vošla by som si s nimi do vnútra pošvy.

Podobné otázky

  • Tehotenstvo

    , Autor: Matka1233

    Dobry deň, pan doktor chcela by som sa spytat taku nevšednu otazku.. mam strach z nechcenneho tehotenstva az tak velky ze mam strach chodit aj na verejne toalety.. popripade sa sprchovat u niekoho cudzieho.. prosim vas je mozne otehotniet tak ze by ejakulat bol niekde na zachodovej doske alebo zachodovej mise a ja po sadnuti nan ci dokonca pri utierani sa po svojej potrebe ze by som si mohla preniest spermie takymto sposobom a ostat tehotna ? Popripade ze by sa ejakulat nachadzal niekde v sprche a ja by som sa dotkla kohutiku sprchovej hadice a nasledne sa umyvala aj v intimnej oblasti vaginy ze by som som mohla prist aj k takto k otehotneniu ? Ale asi najviac mam strach z tych zmiesanych toaliet je to opodstatneny dovod na strach ? Budem vam velmi vdacna ak mi date racionalne odppvede aby som ten strach mohla vypustit z hlavy.. dakujem pekne este raz

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    na 1000% toto vypustite z hlavy, na to, aby ste otehotneli musíte dostať k vaječníku obrovskú dávku spermii, ktorá sa dostane do pošvy iba pohlavným stykom.
    Ak by aj bol ejakulát na záchode alebo v sprche, rýchlo zasychá a stáva sa "neúčinným" a množstvo je zanedbateľné.
    Naozaj nie je na svete popísaný prípad tehotnosti takýmto spôsobom.

  • Klebbseilla escherichia coli streptococcus candida albicans

    , Autor: Rona

    Bola mi zistená klebseilla vybrala som cele balenie Macmiror samozrejme brala som aj tablety do posvy gynella Silver dobráka som atb samozrejme ťažkosti pretrvávali je to už piaty mesiac počas pohlavného styku pálenie tak som šla znova gynekológ urobil kultiváciu a vyšli tieto styry baktérie zas mi nasadil macmiror bola som aj u alergologicky a imunologickú testy vyšli nie najlepšie biele Krvinkyy mám vyššie niektoré nižšie ani ona sama nevie čo o 3 mesiace mám ísť znova ja už neviem akým spôsobom liečiť lebo 5 mesiacov je už dosť priateľ vyšetrený bol mal tiež nejakú baktériu na ktorú dostal atb spermie si dal tiež nič nemá no moje problémy pretrvávajú stále začala som používať aj anionove vložky ale nič môj gynekológ už nevie čo poprosim vás o radu aký postup zvoliť aby sa to konečne dalo do normálu dala som si aj pichnúť ccko na imunitu a nerozumiem ani tým výsledkom a či to môže mať s tým noeco spoločne ďakujem

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    klebsiella nezvykne robi´t problémy v pošve, zrejme opakované liečby Vám rozbili imunitu pošvy.
    Osobne si myslím, že máte problém s kvasinkami, ktoré nie sú dobre preliečené. Kultivácie sú v tomto prípade často na škodu.
    Skúste zatiaľ dlhodobo vaginálne probiotiká, to by mohlo obnoviť imunitu pošvy a jej pôvodnú mikroflóru. Noste bavlnené nohavičky, a neprejedajte sa sladkým.

  • Riziko tehotenstva

    , Autor: iris0018

    Dobrý deň pán doktor, chcem sa opýtať, či sa dá otehotnieť prstovaním, zo strachu som užila aj tabletku po do 20 hodín od kedy sa to stalo. Ešte sa chcem opýtať na jeden prípad, keď priateľ ejakuloval mimo môjho tela a všetko sme poutierali a ruky som si umyla, je tam nejaká šanca že by sa spermie dostali ku mne, keď som si menila tampón.
    Ďakujem Vám za odpoved. Budem veľmi rada ak mi zodpoviete tieto dve otázky.

  • alergia na spermie?

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň pán doktor, chcela by som sa spýtať ako sa prejavuje alergia na partnerove spermie? U mňa sa po ejakulovaní objavil silný pocit svrbenia a pálenia a pocit na vracanie čo to znamená?
    Ďakujem :)

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    svrbenie a pálenie ešte nemusí byť alergie, skúste sa preliečiť Canestenom vaginálnym krémom, niekedy skrytá mykoza sa prejaví po styku. Ale pocit na vracanie by mohol byť prejavom alergie, ak canesten nepomože, vhodné je imunologické vyšetrenie.

  • Pálenie pošvy po ejakulácii

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, chcel by som sa spýtať, partnerku páli pošva po ejakulácii. Je to problém, že by mohla byť alergická na spermie, alebo to môže byť aj problém hormonálnej antikoncepcie ? Nedávno zmenila za inú, po ktorej ma dokonca väčšiu chuť na jedlo. Keď mala predchádzajúcu HAK, vtedy sme ešte spolu neboli. Čítal som, že by aj toto mohlo zmeniť PH prostredie, čo by mohlo spôsobiť túto reakciu. Dokonca som niekde čítal, že to tiež môže byť dôsledkom toho, že je alergická na niečo, čo som jedol a to potom spôsobí alergiu. Každopádne by som rád zistil ako sa to dá odstrániť. Čo by ste odporúčali urobiť ?

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    najčastejšou príčinou je skrytá mykoza partnerky pri ktorej protilátky vo Vašom ejakuláte reagujú vyvolávajú prudkú zápalovú reakciu s pálením.
    Kúpte partnerke Canesten vaginálny krém a potom Lactovag vaginálne čípky, malo by sa to zlepšiť,.