Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,558 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • Krvácanie po šestonedelí

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň pán doktor,
    v júli som porodila svoje druhé bábätko. Šestonedelie mi skončilo v polovici augusta, hneď na ďalší týždeň som bola na kontrole u gynekológa, kde bolo všetko v poriadku. Na konci augusta som mala tri dni slabé krvácanie, myslela som si, že som už dostala menzes. Slabé krvácanie sa zopakovalo aj 20. septembra,trvalo 6 dní. Od včera sa mi opäť začalo slabucke krvácanie. Neviem či je to v poriadku a znepokojuje ma to. Po pôrode som bola uspata kvôli väčšiemu popôrodnému hematómu, netuším či to môže súvisieť. Bábätko je plne dojčene. Kde môže byť problém podľa Vás?
    Ďakujem Vám za odpoveď

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    takéto nepravidelné krvácanie pri dojčení je normálne, nemáte zrejme kompletne potlačenú funkciu vaječníkov a čiastočne produkujú hormóny. Ak bol nález po šestonedelí v norme, bol vylúčený nejaký nález v dutine maternice, tak je iná príčina málo pravdepodobná. Skúste zvýšiť príjem vitamínu C, spevňuje cievy a môže zabrániť špineniu.