Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,520 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • Klenby

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, rada by som sa chcela utvrdiť.. pred nejakým časom som si zabudla tampon v pošve. Odvtedy mam z toho strach a bojim sa co ak by som si ho niekedy zase raz zabudla.. možem sa spýtať ked si dokazem nahmatať krčok maternice z predu z bokov a aj zo zadu. Znamená to ze si dokazem nahmatať cely priestor posvy vrátane prednej a zadnej klenby ? Teda ak by som mala pochybnosti stačilo by mi len skontrolovať sa a byt v klude. Ďakujem za odpoved

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    za normálnych okolností áno, ale viem si predstaviť, že by bol nasiaknutý tampón ultačený vzadu za krčkom a nedal by sa dosiahnuť. Je to však veľmi málo pravdepodobné a hlavne si treba strážiť, že kedy si ho vkladáte, aby ste vedeli, že sa má vybrať.

Podobné otázky

  • šetrenie sa v tehotenstve

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý den chela by som Vas poprosit o radu , dnes som bola na poradni a Dr. mi napisal do spravy palp hrdlo skratene 1,5 cm, chabsie, vonk branka pre spic - dalej CK zatvorene
    klenby znizene hlav, TV cervikometria CK28 mm, nerozumiem tomu a zacinam sa bat ci som v poriadku a babenku nic nehrozi?

    dakujem za vasu odpoved