Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,556 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • Skracovanie krčka

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň. Som v 25tt tehotenstva. Mam za sebou jeden samovolny potrat kvôli tomu užívam utrogestan 2x 200mg denne. Mala som užívať do 26tt ale mam pokračovať lebo nastali komplikácie. Začali mi bolesti krížov a podbruška, pichanie v spodku. Bola som na pohotovosti dieťa je príliš nizko tlači dolu odporučili kludovy režim a nohy hore keď sa zhorší ihneď prísť. O 2 dní som šla obvodnému lekárovi. Ten mi hneď vypísal ziadanku na hospitalizáciu keďže sa krcok začal skracovať v správe je napísané " cervix z 42mm na 32mm s incip. vezikulizaciou." Tak som šla do nemocnice s papierom na hospitalizáciu kde ma vyšetrili a povedali že nevidia dôvod na hospitalizáciu. Dali mi infuziu magnézia a šla som domov. Môj gynekolog ma dovolenku do budúcej stredy a ja neviem čo robiť. Nechcem byť hysterka a behať po pohotovostiach zbytočne ale samozrejme nechcem prísť o dieťa kvôli tomu že mal niekto možno zlý deň. Ako by som mala postupovať prosím?

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    dĺžka Vášho krčku je úplne normálna a riziko predčasného pôrodu momentálne na základe toho máte ako ostatné tehotné. Kľudový režim nie je potrebný a vyložené nohy sa už nikde na svete neordinujú.