Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,554 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • Tampón počas pohlavného styku

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, počas menštruácie som si zavádzala tampon. Nepamätám si ze by som ho vytahovala a na to sme mali s partnerom pohlavný styk. Bola som na pohotovosti den na to. Lekárka povedala ze nic nevidí na vyšetrenie bolo počas silnejšieho menatruacie použila prsty a gynekologicke zrkadlo. Čiže vyšetrenie bolo bez ultrazvuku. Moja otázka znie mohol sa ten tampon tak hlboko zatlačiť tym pohlavným stykom ze by to lekárka nevidela ? Mohol sa tym pohlavným stykom dostať do krčka maternice ? Alebo bolo by možné kvôli krvácaniu tampón prehliadnuť ? Čítala som od jednej pani v príspevku ze jej lekár našiel tampon na deložnej stene maternice. Tak som vydesena či si to naozaj lekárka na pohotovosti nemohla nevšimnúť. Ďakujem pekne za odpoved

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    tampon sa u ženy, ktorá nie je tesne po pôrode zatlačiť do maternice, pretože krčok je uzavretý. Ak ho nenašli v pošve pri vyšetrení v zrkadlách, tak tam proste nie je.