Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,535 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • Nazor na cytologiu a pristup lekara

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den prajem,

    kesze neviem, co mam robit, obraciam sa na Vas. V Marci som bola u mojej gynekologicky na preventivku a brala mi aj cytologiu. Povedala, ze 3 tyzdne a ze mam zvnutra vsetko pekne a ciste.
    Teraz je maj, a vysledky doteraz nikde, volala som aj 7x sestrickam, pisala som mail, ale nikto sa mi neozyva, ibaze sa ony ozvu, ked budu vysledky. Volala som aj do labaku, kde mi pani na linke povedala, ze odsielali na dovysetrenie doktorke, ktora robi iba 1x v tyzdni. Nikdy som tolko necakala, a momentalne sa strasne bojim, ze je velmi zle.

    Nedalo mi, a isla som ako samoplatitelka k inej gynekologicke, nech mi za nemale peniaze urobi lbc cytologiu + hpv a ked mi robila stery, tak povedala, ze mam malu jazvicku na krcku, a ze ci kvoli nej chcem robit cytologiu a hpv. Takze teraz este viac som vystrasena. :( Moja v Marci hovorila, ze je vsetko pekne a ciste, zapal nemam.

    Strasne mi to vrta v hlave, kedze moja znama umiera na r. krcka maternice, nie je mi to lahostajne. Nechapem, preco musim cakat tolko na prvy odber. Viem, ze nemate vestecku gulu, ale co si myslite?

    Mam 31 rokov, s manzelom sme 12 rokov spolu, pred nim som mala 2 frajerov (1 z nich ma podvadzal a skoro kazdy mesiac pocas 3 rokov som mala zapaly mocovych ciest....), mame dietatko, ktore sa narodilo cisarskym.

    Dakujem...

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    toto naozaj neviem posúdiť, je možné, že Váš ster aj stratili cestou do laboratória. Treba počkať na tie výsledky LBC a HPV testácie, ale jazvička na krčku je veľmi nepresný pojem, ktorý nemusí znamenať nič vážne. Ak by tam bol zjavný závažný problém, určite by bol vidno aj pri vyšetrení.