Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,535 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • Tlak v pošve

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň Pán Profesor! Mam 32 rokov a pred dvoma týždňami som mala môj druhý pôrod. Tlak v pošve som začala cítiť minulý týždeň. Zdvihla som staršieho syna kto ma okolo 18kg a odvtedy ma boli aj pod brucho. Keď som kontrolovala pošvu prstom som cítila že predná stena mojej pošvi nie je rovná ale keby som tam mala niečo "za stenou" veľky ako orech nad otvorom pošvi. Strašne sa bojím ze mam pokles maternice. Alebo tieto príznaky znamenajú viac pokles močového mechúra? Chcela by som mať samozrejme poriadne vyšetrenie ale žiadnu dôveru ku svojmu gynekológovi nemám. Nemyslím ze by on to riešil tak ako treba. Existujú špecialisti alebo ambulancie napriklad v BA kde by mi vedeli urobiť celkové vysetrenie? Ďakujem pekne za odpoveď

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    je pravdepodobné, že máte pokles maternice, čo však v dobe 14 dní po pôrode nemusí byť definitívny stav. U nás sledujeme ženy po pôrode, ak chcete, objednajte sa do poradne v Bratislave Ružinove, pozrieme sa na to.