Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,520 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • Krvácanie po kyretazi

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý den, rada by som sa opýtala. V pondelok 27.2 som mala kyretaz, dôvod, velmi silne krvacanie spojené s tym ze som mala zavedené vnútromaternicové teliesko ktoré nakoniec samovoľne moje telo vypudilo. Krvacala som zrazeniny krvy a tak som podstúpila akútne kyret. Dnes je 2.3 a ja som dva dni po kyret začala krvácať, je presne aj obdobie kedy by som mala mat menštruáciu. Bola som na kontrole u môjho gynekológa, ten ma nevyšetril, iba objednal o 14 dni s tym ze ak krvácanie do pondelka neprejde alebo sa nezlepší, mam prist. Konzultovala som s nim cely môj stav, ale jeho odpoveď ma plne neuspokojila a hlavne neupokojila.
    Moja otázka preto znie, bolo by mozne ze toto krvácanie je aj menštruačné? Po zákroku som nekrvacala vôbec. Alebo je to komplikácia ktorá sa ukázala az teraz? Krvácanie nie je spinenim- ako mi to doktor opísal, ale skôr naozaj krvácaním akoby som mala menzes. Za den vymením tak 4 vložky aby mi bolo pohodlne.
    Ide o to, ze uz som naozaj vykrvacana az moc a nerada by som mala ďalšie komplikácie.

    Velmi pekne dakujem za odpoveď.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    áno jednoznačne sa jedná o menštruáciu, kyretáž nijako neovplyvní Váš hormonálny cyklus. Odplavili sa zvyšky sliiznice, ktoré neboli odstránené počas kyretáže. Mal by Vám nabehnúť znova normálne cyklus ako ste mala.