Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,530 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • Slaba menstruacia

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den prajem,

    mam trochu obavy, som 2 roky po cisarskom reze a mam slabsiu menstruaciu. Pred tehotenstvom trvala 8 dni, prve 4 dni silne, a sliznicu som mala stale velmi kvalitnu.
    No teraz trva 5 dni, je fakt slaba, mozno 1 den je trosku silnejsia.
    Babao sme mali z IVF, bojim sa, ze uz nemam tak kvalitnu sliznicu.
    O libide radsej ani hovorit nebudem. Je na bode mrazu. :(

    Niezo sa zmenilo...

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    sila menštruačného krvácania nevypovedá nijako o kvalite sliznice, a môže sa časom meniť. Pôrod cisárskym rezom zanecháva doživotne na sliznici jazvu, ktorá môže spôsobovať vážne problémy ale sila krvácania s tým nemusí súvisieť, naopak, častejšie býva nepravidelné krvácanie a bolesti v podbrušku. Znižuje sa aj schopnosť otehotnenia. Podľa niektorých štúdií až 20% žien po cisárskom reze má pokles libida.

Podobné otázky

  • Gyn problemy, HAK

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den, mam taky komplex problemov :) mam 18 rokov, beriem hak yasminelle, lepsie povedane brala som - teraz mam pauzu a po nej uz nepokracujem v uzivani, pretoze mi kazdy druh nejako nevyhovoval a chcem to teraz skusit par mesiacov bez HAK. no ale tie problemy - zacalo to tym, ze som pocas posledneho balenia zabudla uzit 6tu tabletku v poradi, resp uzila som ju cca o 13 hodin. o tyzden na to som zacala uzivat biseptol, uzivala som ho az do konca balenia. ani v jednom pripade som nepouzivala ziadnu ochranu navyse, takisto som mala nechraneny styk aj pocas pauzy,az do menstruacie. no a teraz mi prislo krvacanie, prislo na hodinu presne, ale je uplne slabe, vacsinu casu len take silnejsie spinenie. uzivam hak tristvrte roka a vzdy bolo doteraz o dost silnejsie. mam ale stale bolesti v podbrusku ako pri menstruacii.
    No a moj druhy problem - cca posledny mesiac, mozno trosku dlhsie, mavam bolesti pri pohl. styku - ale su to bolesti v oblasti krcku maternice, niekedy vystreluju akokeby az do niektoreho vajecnika. mam toho isteho partnera uz rok a zacalo to az teraz.
    Viem ze je to zrejme tazko odhadnut bez vysetrenia, ale mohli by ste mi prosim povedat co by to mohlo byt, ci ta slaba menstruacia a tieto bolesti mozu mat nejaky suvis alebo ci by som nebodaj mohla byt tehotna.. ? alebo to moze byt sposobene zapalom mocovych ciest, kvoli ktorym som brala spominany biseptol. podotykam ale ze bolesti pri styku som mala uz pred zapalom.
    Tak dakujem velmi pekne aspon za nejaku odpoved, mam vycerpavajuce otazky ale tak co uz so mnou.. :)

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    biseptol znižuje účinok antikoncepcie, spravte si tehotenský test, ak bude poztívny navštívte gynekologa, inak to berte ako menštruáciu.
    Bolesti vyzerajú na zápal krčka, vhodné by bolo vyšetrenie a odbery - stery na niektoré baktérie.

  • strach

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den pan doktor.mam taky problem.som 8-tyzden po porode vaginalny-a pred 3 dnami mi zacal taky slaby hnedy vytok,na druhy den to bola taka slaba menstruacia a mam to dodnes.stale kojim takze neviem preco sa to spustilo.mozem mat nejaky problem?s manzelom som sa milovala takze nemohlo sa nieco stat vtedy?bojim sa ci to neni nieco vazne.moj doktor povedal pokial budem kojit tak menstruaciu mat nebudem.prosim vas o vas nazor dakujem