Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,520 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • Neustále sa opakujú zápaly a výtoky.

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň.Mám problém s neustále sa opkujúcimi zápalmy pošvy,mikózy a výtoky.Moje potiaže pretrvávajú niekoľko rokov.Vždy navštívim gynekologičku a prelieči ma no aj naprie tomu sa to vracia a keď to preličim pretrvávajú dosť silné výtoky ktoré nezapáchajú ale znepríjemňujú mi každý deň.Neustále musím kôli tomu používať intimky,podotýkam že neparfumované.Vyskúšala som aj veľké množstvo probiotýk,pretože mi lekárka povedala,že je to s oslabenej imunity no ani to mi nepomohlo.Mám hyperprolaktinémiu a preto sa chcem opýtať,čo môže byť príčinou? Ďakujem.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    príčin je viac, najčastejšie je lokálna porucha imunity pošvy, vtedy zaberú obvykle lokálne probiotiká (lactovag) dlhodobo.
    Ale aj neliečený zápal krčka maternice može sekundárne sposobovať mykozy. Vhodné sú intímne mydlá, antimykotická strava a bavlnená bielizeň.