Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,520 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • vredy

    , Autor: Registrovaný používateľ

    dobry den chcem sa vas opytat,kamaratka je tehotna a vyhodili sa jej na vagine vredy a ze ju to strasne boli ze co ma robit dakujem za radu dopocutia..

Podobné otázky

  • antibiotiká

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň! Asi pred 2 týždňami som bola na preventívnej prehiadke, keď mi gynekologička zistila vredy alebo niečo podobné, predpísala mi antibiotiká, ktorá som dobrala, názov neviem, už som vyhodila krabicu. Plus k tomu vaginálne gulôčky MACMIROR COMPLEX 500. Z toho som iba polovicu použila. Predtým než som začala brať, som spravila tehotenský test, ktorý bol negatívny,preto som bola kľudná. Aj počas brania som urobila ešte jeden test, aby som sa ukľudnila, bol tiež negatívne. Teraz som nedostala menštruáciu tak som urobila ešte jeden test,ktorý však vyšiel pozitívny. Strašne sa bojím. Pôjdem určite ku gynekologičke, len by som sa chcela trošku ukľudniť, môže to poškodiť plod? Keď môžte odpíšte prosím čím skôr, aby som aspon vedela spať. Veľmi sme čakali na bábätko. Dakujem pekne. Silvia

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    netuším čo Vám našla a prečo Vás liečila antibiotikami, radšej nevedieť.
    SKoro všetky antibiotiká sú bezpečné v tehotnosti, a keď sa berú takto na začiatku, tak plod nepoškodia. Ak by ho poškodili, tak by sa potratil. Ak prežije nebude poškodený liekmi.