Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,549 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • kvasinky? - druhá část

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Doplňuji: v srpnu masivní candida glabrans, nasazen nizoral (tbl.i mast),po několika dnech léčby se mi ulevilo,neměla jsem vůbec chuť na sladké,ale ještě během polykací kúry se obtíže (zápach,svědění) vrátily,čím to je?Je ve hře ještě jiná infekce než kvasinky,které mám opakovaně dlouhá léta? Nosím bavlněné spodní prádlo,v té době jsem nejedla sladké vůbec,mýdlo používám intimní nebo vodu,tak v čem je problém?
    K Nitrofurantoinu (prosinec,E.coli,Candida albicans, Enteroccocus faecalis, Lactobacillus species) jsem si na doporučení lékarnice kromě laktobacilů (per os) koupila ještě Jenomazol, využívala jsem ho tři dny, efekt-nula:( Děkuji za radu.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    no ak máte candidu glabratu, táto občas býva rezistetná na antimykotiká, bolo by vhodné, keby Vám spravili v laboratoriu okrem kultivácie aj citlivosť na antimykotiká. Ale vagiálne možno skúsiť betadine čípky, tie sú spoľahlivo účinné na aj na c. glabratu.