Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,520 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • praskanie kože

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň pán doktor,
    chcem sa Vás opýtať na jeden problém.
    Už niekoľkokrát som bola liečená na mykózu, tá sa mi však zakaždým vrátila. Teraz však užívam i probiotiká - Candivac, a už nejaký čas mám našťastie pokoj. Problém je však v tom, že pri pohlavnom styku sa mi stáva, že mi praskne pokožka v oblasti pošvového vchodu. Niekedy je to jedna prasklina, inokedy viac trhlín, ktoré i krvácajú. Myslela som si, že to môže byť z antikoncepcie, používam krúžky Nuvaring, ale môj gynekológ povedal, že to je málo pravdepodné. Viac sa k môjmu problému nevyjadril. Podotým, že mykózu už nemám, ani žiadnu infekciu, tak neviem,v čom by to mohlo byť.Pred stykom som dostatočne vlhká, používam i lubrikačný gel, ale vždy mi to tam praskne!
    Už mám pomaly strach z milovania a svojho partnera začínam odmietať.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    je možné, že máte kvoli opakovaným zápalom a nuvaringu atrofiu kože vulvy. Doporučil by som lokálne si používať krém s obsahom estrogénov (orthogynest, ovestin, vagifem - ten je i bez předpisu).

Podobné otázky

  • praskanie koze

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den.Stale mi praska koza na pyskoch ohanbi.Vacsinou vo vode ked sa kupem.Pocas menstruacie to prestane a potom zase.Viete mi poradit cim to moze byt.Dakujem