Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,520 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • boleť

    , Autor: Registrovaný používateľ

    dorbry den chcela by som požiadať o radu.pred dvomi dnami sme s partnerom mali oralny sex k pohlavnemu styku nedošlo mam rezave a štipave bolesti v pošve hrudkovity vytok a pocit nedostatočnej vlhkosti .cele okolie pošvy je podraždene a bolestive pri každom dotyku.chcela by som vediet či je to zapal alebo niečo ine a či je nutna navšteva lekara pripadne prosim o odporučenie domacej liečby.za odpoved vopred dakujem

Podobné otázky

  • bolisti po perácii

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň pán doktor obraciam sa na Vás s mojím problémom. Na konci marca som podstúpila laparatomiu pre endometriózu. Celý pravý vaječník šiel von. prvá menštruácia trvala 16 dní a bola veľmi silno bolestivá. Na piaty deň menštruácie som začala užívať decapeptil-depot na pol roka, no opäť ma pobolieva pravá strana, môže to súvisieť s hormonálnou činnosťou? Keď mám dostať menštruáciu, hoci ju nedostanem mám boleti ako predtým, hoci sú slabšie ale sú a nemôžem sa sústrediť na inú činnosť, proste to stále pracuje. Môže byť endometrióza odolná aj voči hormónom? Je potom po polroku potrebná kontrola? A ešte by som sa chcela opýtať, ak išiel celý vaječník von, vyberá sa aj vajcovod? ďakujem veľmi pekne za odpoveď.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    neviem, aký ste mala celkovýnález, ale bolesti možu sposobiť aj zrasty, či iná endometrioza, kontrola je určite potrebná. Ak ide von vaječník, tak sa vajcovod nemusí vyberať, závisí na jeho stave.

  • bolest vajecnika

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den. Chcela by som sa spytat na jednu vec. Ked mam s partnerom pohlavny styk a on trochu viac pritlaci tak ma zacne bolet pravy vajecnik. niekedy ma potom boli aj viac dni. Poradte mi prosim co mam robit.

  • bolest vajecnikov surne

    , Autor: Registrovaný používateľ

    dobry den potrebovala by som poradit.. mam problemy s vytokom, bola som u lekara a povedal ze mam laktobacily a dal my krem Dafnegin, berem ho treti den a zacali ma bolet vajecniky ako pred menzesom, mozno je to sposobene pocasim...ale dnes som mala trochu krvi vo vytoku a este mam 9 antikoncepcnych tabletiek do konca (berem Yadine)... moze ta krv nieco znamenat?Mozem kludne pokracovat vliecbe alebo mam krem radsej vysadit a v pondelok ist k lekarovi. Bola by som velmi rada keby ste mi poradili, kedze dnes je sobota tak neviem co robit...dopredu dakujem

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    lactobacily sú normálna súčasť pošvovej flóry, sú veľmi potrebné a samozrejme sa neiliečia. Ak máte bolesti a výtok, je možné že máte zápal maternice alebo krčka a je potrebné vyšetriť stery na pohlavne prenosné choroby.

  • doktor nevie najst problém

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den pPan doktor mam taky problwem mala som zamlkly potrat uz je od toho vyse pol roka a stale citim taku akoby ciaru na pravej strane ostro ma to pichá a bolí znova som bola u gynekologa dnes a nic nevidel ako mi urobil vysetrenie teraz po obede ma zacalo viac bolet som zufalá chceli by sme babetko poradite mi prosim? co to moze byt mozem ist na vysetrenie večsie?

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    bez vyšetrenia Vám neporadím, osobne si však myslím, že ak sa na vyšetrení nenašlo nič závažné, tak to nebráni otehotneniu. Može ísť aj o psychickú nadstavbu po potrate, ak znova úspešne otehotniete, problémy sa stratia.

  • úpon?

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Prosím vás o váš názor.Pred rokom som si našla hrčku niekde medzi prsníkom podpazuším,bolelo ma to,tiež aj prsnik a ruka.Gynekolog ma poslal na sono a tam iba ten lekár povedal,že je to svalový úpon,na prsníku vraj nie sú žiadne zmeny.Gynekolog mi to kazal natierať veral gelom.Ibaže po roku to tam stále mám a bolieva ma aj ruka.Myslíte,že ak je to ozaj úpon,že by to za rok nezmizlo?Bojím sa,či to nie je niečo vážnejšie.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    pri chorobe prsníka by Vás ruka nemala boleť. Svalová bolesť je typická tým, že bolí hlavne pri pohybe. Teoreticky može ísť o zápal šľachy prsného svalu, skúste ešte navštíviť ortopéda, prípadne reumatologa.