Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,511 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • mykomax 1 tableta

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý den,mám pocit,že sa mi znova vracia mykoza.Minulý rok mi predpísal moj gynekológ gynopervinal a ten mi pomohol na velmi dlho.No posledné mesiace som mala problémy mesiac po mesiaci.Skúsila som femigel,príznaky ustúpili,ale na nový mesiac sa mi mykoza vrátila znova,tak som skúsila Canesten 1tab.,aj s krémom.Mala som pocit,že je všetko v poriadku.Ale teraz mám pocit,že sa to znova vracia.2.6.mám íst na ročnú prehliadku ku gyn.a chcela by som byt v poriadku,chcem sa preto spýtat,či možem užit mykomax 1 tabletu,vraj by som mala do dvoch dní byt v poriadku,len neviem,či to nebude vadit kvoli tým vyšetreniam na citologiu,alebo presne ešte neviem,aké vyšetrenia to sú,či to nebude mat nejaký vplyv na výsledok,ked užijem zajtra tú tabletu a na budúci týžden mám íst na tú prehliadku.Ak mám pocit,že sa to vačšinou vracia po pohlavnom styku,mal by tabletu mycomax užit aj moj partner?Je možné,že ich mávam tak často za sebou kvoli tomu,alebo kvoli antikoncepcii Mercilon?Ak budem po užití tablety mycomax v poriaku,mám poprosit gynekológa o predpísanie gynopervinalu?A chcem sa ešte spýtat,či mycomax 1 tableta zníži účinok mojej antikoncepcie Mercilon. Ďakujem vám velmi pekne za odpoved!!!

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    opakované mykozy su občas dosledkom nedostatočnej liečby. Kúpte si 2 balenia Canesten vaginálny krém 200 mg, preliečte sa, malo by to prestať. Mycomax je slabý na recidívu.