Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,520 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • Vytok a alergia

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den,
    prepacte prosim, ze Vas budem s tym zatazovat, ale uz cca.13 rokov mam problem s vytokmi, ktore pachnu a vacsinou su hnede. Pochodila som mnozstvo lekarov, ktori mi ale vzdy povedali, ze to je v poriadku. Verim, ze to asi nic vazne nie je, ale pre mna to je velmi neprijemne. Asi pred rokom som bola u alergologa, ktory mi potvrdil okrem inych alergii aj alergiu na mlieko a mliecne vyrobky. Uzivala som lieky, ktore mi sice nepomohli, no uzivala som ich az do mojho 1.otehotnenia, ktore sa skoncilo Bohuzial potratom v decembri minuleho roka ( najskor podozrenie na molarne tehotenstvo-neskorsia diagnoza- len prazdne vajicka).
    Obraciam sa na Vas s prosbou- totiz, ked mojmu gynekologovy vzdy pripomeniem, ze tie vytoky mam non stop, a ze mi diagnostikovali alergiu, mi vzdy povedal, ze to z alergie nemoze byt. Naozaj som uz velmi zmatena, a tak sa snazim hladat i nadalej pomoc. Totiz, teraz su uz 4 mesiace po potrate, a s manzelom sa opat snazime o babatko, a zaujima ma, ci je mozne, ze tie vytoky maju nejaky vplyv aj na moju tehotnost a teda aj potrat?
    Nikoho tym nechcem otravovat, no strach vo mne zostal a tak i mnozstvo nezodpovedanych otazok. Dufam, ze som sa velmi nerozpisala, a ze to je napisane pochopitelne :)
    Prajem krasny den, a vela uspechov,
    s pozdravom, Alenka.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    takýto hnedý páchnúci výtok je zrejme prejav zápalu buď krčka maternice alebo priamo sliznice maternice, neviem, či Vás liečili, ale nutno je uvažovať nad celkovým dlhodobým podaním antibiotík.