Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,520 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • opakovany problem

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Pan doktor, ja som Vam uz raz pisala, zase sa mi spravil taky maly pupacik na vonkajsich pyskoch. Na vase odporucanie som si kupila Lactovag cipky - a poviem Vam, ze su fantasticke. Nemam ziadny vytok ani svrbenie.
    otazocka: Lactovag cipky som uzivala v novembri, po akej dobe ich mozem znovu uzivat, alebo mam skusit Canesten krem?
    Za odpoved Vam vopred dakujem a prajem stastne a vesele v kruhu Vasich najblizsich.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    to vyzerá akoby to písala marketingová riaditeľka Imunapharm :), ale vážne aj ja som presvedčený o kvalite Lactovagu, podporuje imunitu pošvy a jej prirodzenú obranu.
    Závisí aké máte potiaže, ak máte znovu výtok a pálenie, vhodné je zaliečiť sa Canesten vaginálny krém, ak máte iba malý dyskomfort (slabý výtok bez pálenia), určite stačí Lactovag, može sa užívať dlhodobo.

Podobné otázky

  • Opakovany problem s candida glabrata + streptokoky

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den, prosim Vas o radu. Uz pol roka mam zle vylsedky ganekologickyh vyterov. najprv to bola cnadida klasicka masivne a posledne 2 mesiace mam candidu glabrata + sa mi z posledneho kultivacneho vysetrenia pridali este streptokoky, ktore som nikdy nemala. V decembri som bola liecena na candidu glabratu nasledovne: gynazol 2%, macmiror oralne a mycosyst 1x do tyzdna - 4 tyzdne. Okrem toho som v decembri, kvoli voli vyliecit sa, nemala ani pohlavny styk cely mesiac. Medzi sviatkami (po liecbe) mi bol robeny vyter a jeho vysledok je opat candida glabrata masivne a streptokoky. Prosim Vas, ako by som sa toho mohla zbavit? Chcem otehotniet, ale bojim sa, ci to bude vobec mozne a pripadne ci by to nemalo nejaky vplyv na plod. Dakujem, Miriam.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    tak to je celé nezmysel, candida aj streptokok sú normálnou súčasťou pošvovej flóry. Ak nemáte potiaže, tak je každá liečba škodlivá. Na tehotnosť to vplyv nemá. Liečiema iba vtedy ak sa uvedené mikroorganizmy premnožia a robia problémy. Ak chcete prevenciu pred premnožením, kúpte si Lactovag vaginálne tablety a užívajte ich dlhodobo.