Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,458 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • Je to tak

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Pán doktor ano u niektorých je to s tou poisťovnou presne tak a musíme byť u týchbabrákov alebo cestovať niekolko kilometrov za NORMALNOU zdravotnou starostlivosťou.Ďakujem za pochopenie a radu.Moj prípad bol s tým miomom.(ako som šla s ordinácie a nevedela na čom som) pekný den prajem

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    preto som ja ochotný si za dobrú starostlivosť zaplatiť, žial v Českej republike je stále komunistický systém zdravotníctva, ktorý mi to neumožňuje. Ale vidíte, ľuďom to vyhovuje, českí chrobáci truhlíci, kvoli vracaniu poplatkov (1 euro !!!!) sú ochotní stáť v lekárni aj 3 hodiny s horúčkou, pričom vedľa je prázdna súkromná, kde to 1 euro nevrátia.

Podobné otázky

  • Správna liečba Gardnelly

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, mala som dlhšiu dobu bolesti podbruška a buď žltkastý alebo hustý belavý výtok. V stere mi vyšla ureaplasma a gardnella. Na ureaplasmu som dostala sumamed (aj partner) a gardnellu vraj mám preliečiť probiotkami. Bolesti a výtok ale pretrvávajú, taktiež cítim, že "tam dolu" to nie je v poriadku, je to také citlivé. Probiotiká beriem už takmer 3 týždne. Gynekolog tvrdí, že mám len dlhšiu dobu užívať vaginálne probiotika, že tie zaberajú aj na gardnellu. Je to pravda? Pretože všade čítam, že baby na to užívali entizol (na ten mám ale alergiu) alebo mali na to krém (dalacin) alebo si robili výplachy rosalginom. Čo by ste, prosím, doporučovali vy? Nechcem si zbytočne uškodiť, chcem to hlavne vyliečiť, lebo hneď ako budem v poriadku sa chceme snažiť s partnerom o dieťa. Ďakujem veľmi pekne za odpoveď.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    zvážil by som lokálne podanie Macmiror complex, pretože si myslím, že máte narušenú floru pošvy, po preliečení by som pokračoval v probiotikách.

  • Kyretaz

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den. Bola som uz v poradi tretej kyretazi ( za 18mesiacov) kvoli odstraneniu polypu,vzdy sa po kratkom case obnovi. Pri poslednej mi dali hystologiu s takymto nalezom. Poprosim o vysvetlenie,nakolko mi len povedali,ze pojdem na dalsiu kyretaz o 6 mesiacov,nakolko zo zliazok moze vzniknut rakovina.
    Prva skumavka
    Cervikalna sliznica,myometrium,hlien
    Druha skumavka
    Fragmenty endometrialneho polypu v terene proliferacneho az hyperproliferacneho prekrvacaneho endometria s ojedinelou dilataciou zliazok bez atypii.
    Poprosim a vysvetlenie,ci je to taky nebezpecny nalez. Dakujem

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    máte zrejme neovulačné cykly a mal by Vám lekár naordinovať liečbu gestagénmi na doplnenie. Prípadne antikoncepciu. Bez liečby gestagénami naozaj môže vzniknúť znova polyp.

  • Pohyby

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň,
    som v 29 tt. tehotenstva a chcela by som sa spýtať či pohyby dieťaťka musím cítiť každý deň,pretože už od večera som žiadny necítila a neviem či sa mam strachovať alebo?!


    Ďakujem pekne za Vašu odpoveď

    Miroslava

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    s pohybami je to tak, že ak ich žena necíti, tak v 99% je to planý poplacha v 1% je neskoro. Preto by sa malo sledovanie pohybov brať s rezervou, ak ich necítite 24 hodín, navštívte porodnicu.

  • Problém

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň. Pán doktor chcela by som sa opýtať, či je postup môjho lekára správny... Dnes som išla do ambulancie s tým, že mám od soboty problém so svrbením, pálením v pošve a slabým výtokom. Bez prehliadky mi automaticky predpísal Macmiror Comlex 500. Tiež mám problém s antikoncepciou Artizia, od 10-12 tabletky mám vždy špinenie až do menštruácie. Beriem ju už pol roka a stále je to tak isto. Po prvých 3 mesiacoch mi povedal, že sa to ešte zmení a teraz mi povedal, že ju mám brať naďalej len si neurobiť 7 dňovú prestávku. A že ju mám brať takto stále... Neviem či je to správne... Ďakujem za Váš názor.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    nabudúce ak budete mať svrbenie si rovno kúpte canesten vaginálny krém, skoro vždy ide o mykozu a vyšetrenie je zbytočné. Ak máte pri Artizii špinennie, je načase zmeni´t preparát.

  • výtok

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň.Mám 21 rokov. Mám cyklus 26-28 dní. Je to takmer vždy pravidelné. Teraz však sa menštruácia nedostavila, mám priehľadný, nezapáchajúci výtok. A je vo veľlkom množstve, miestami sa cítim ako pomočená. Prosím Vás, poradte mi, ide o nejakú infekciu alebo o nejaké príznaky gravidity.V tomto období som mala aj veľa stresov, tak neviem, či aj to môže byť príčina. Ďakujem za odpoveď