Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,511 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • výtok-vyšetrenie

    , Autor: Registrovaný používateľ

    pán doktor,
    o aké vyšetrenie mám svojho gynekológa požiadať, aby zistil, či mám trichomonas vaginalis? Ďakujem.
    ---------------
    Dobrý deň,
    mávam skoro každý deň výtok - takej bielej, bieložltej farby, mierne páchnúci :-(. Niekedy úplne slabý, niekedy musím nosiť intímku. Výsledky u gynekológa mám v poriadku -ale robil mi len bežnú kultiváciu, vraj testy na chlamýdie,... nie sú nutné. Neviem prečo mi ich nechcel urobiť. Som po jednom samovolnom potrate v 6 tt a mám z toho obavy. Počula som, že femisan gel pomáha, keď má žena výtoky. Nemôže mi to uškodiť? Čítala som vo Vašich príspevkoch, že je vhodné takéto prípady preliečiť entizolom, lenže ten bez predpisu nepredajú. Myslíte, že by mi mohol Femisan pomôcť?
    Ďakujem.
    ----------------------
    Odpovedá MUDr Jozef Záhumenský Dobrý deň,
    je možné, že máte trichomonas vaginalis, ktorý sa bežnou kultiváciou nedá dokázať. Femisan zrejme nepomože. Vhodný je Entizol, alebo Macmiror complex.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    tricho sa dá poznať buď priamo pod mikroskopom priamo v ambulancii, alebo na zaschnutom stere pod mikroskopom alebo pomocou odberu na špeciálne kultivačné pody.