Mama Ľubka: Prečo som manžela vysťahovala zo spálne

- Ľubka- /redakcia | 9. september 2019
Mama Ľubka: Prečo som manžela vysťahovala zo spálne

Už som si kvôli tomu vypočula svokrine námietky, aj kamarátky do mňa hučia, že som urobila chybu. Ale...

Máme dve deti, štyri a trojročné. Deti, ktoré som naučila, že zaspávajú pri maminke, hladkajú ju po vláskoch a ona im spieva vymyslené pesničky. Potom sa po špičkách na desať pokusov skúša dostať z izbičky, aby sa po troch hodinách spánku vopchali do jej postele. 

ROZHOVOR: Deti vedia zaspávať samy
Prečítajte si tiež:

ROZHOVOR: Deti vedia zaspávať samy 

Deti spia s nami v posteli

Máte to tak aj vy? Ja viem, že sú deti, ktoré bez problémov už od narodenia spinkávajú samé, ale moje to teda nie sú.  Pri narodení prvého syna som to skúšala. Mal postieľku vo svojej izbičke od pol roka, ale aj tak spával pri nás v spálni, nohy by som si uchodila.

Všade som čítala o tom, ako treba deti naučiť zaspávať samé, ešte aj televízna svokra to radila unavenej mamičke, ale nejako som túto dôležitú časť svojej mamičkovskej úlohy nezvládla.

Tak sme sa tlačili na jednej posteli už štyria. Do minulého roka to bola jedna kastrofa. Muž pochrapkáva, chodí neskoro spať a absolútne v sebe nemá nočné inštinkty ako my, mamy, a hádže rukami a nohami kade-tade po deťoch. Ja oči na stopkách celú noc. Raz ho búcham, nech nechrápe, inokedy sťahujem jeho ruku z mojej hlavy. Tak som ho vyhodila. Och, ako sa mu (nám všetkým) uľavilo. 

oddelene spalne

Muža som vyhodila zo spálne

No dobre, možno som urobila hroznú chybu a zaplatím za ňu nefunkčným vzťahom, ako to píšu v ženských časopisoch, ale zatiaľ - a už je to skoro rok - nič také sa u nás nedeje. Až na jednu parádnu zmenu. Muž sa v noci vyspí a keď deti ráno vstávajú na svitaní, berie mi ich zo spálne a ja spím. Ja spím, mamy. Normálne niekedy aj tri hoďky plnohodnotného spánku. 

Musím povedať, že si tento model pochvaľujem. Čo sa týka, ehmmm, manželských povinností, tie si plníme v detskej izbe, kam sa môj chlap presťahoval na noc. Je to celkom sranda. Chodím na návštevy s jasným posolstvom...Dokonca, zo strachu a tlaku okolia, že tým (že som ho vysťahovala) som pochovala naše manželstvo, bývam v tomto smere aktívnejšia ako predtým

Nám to doma takto funguje

Tak kašleme na "dobré rady" a spíme oddelene. Teraz nám to tak vyhovuje všetkým. Len sme sa naučili o tom nerozprávať veľmi, lebo z neviem akých príčin to mnohých ľudí dráždi. Akoby sme si nemohli život v rodine zariadiť podľa toho, ako sa nám páči, ale podľa nejakých všeobecne platných modelov. 

- Ľubka- 

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: