Žena doma: Mamu si nekúpite, nie je hlúpa

Mary K. | 15. apríl 2018
Žena doma: Mamu si nekúpite, nie je hlúpa

Vraví sa, že mame na materskej mozgové bunky zleniveli. Ja mám pocit, že fungujú normálne. Možno by ste ma prekvapili hlavným mestom Litvy, ale viem všetko o E 211. Vilnius. To k tej Litve.

Ako cieľová skupina sme my mamy (možno aj kvôli mýtu o ubúdajúcich bunkách)  parádnym objektov rôznych nadnárodných spoločností, marketingových mágov i politikov.

Sunar, jasle,placenta

V 70- tych rokoch sa viedla masívna kampaň na podporu umelej výživy pre deti. Bola založená na „faktoch“ o vitamínoch, ideálnom zložení a takmer nutnosti dávať dieťaťu sunar, ak si dobrá mama.  Ošálili nás? Nie.

Tie isté roky a inštitucionálna výchova. Prísna, striktná, miestami despotická. Hovorím o jasliach. Mamy pracujúce pre vlasť sa doma nemohli „zaoberať „výchovou. O tú sa postarali anonymné tety v bielych plášťoch. Deti v jasliach nebolo desať, ale aj zo tridsať. Polročných. Halooó. Aká výchova? 

Dnes? Skúšajú to na nás stále. Len v inom šate.  Bio (bez urážky) matky jedia placenty a rodia s dulou ...aj v aute.  Keby to bolo s guľášom v nemocnici, tiež by to nebolo zle.

500 eur mame do vrecka? Ošálili nás

Nie sme hlúpe, možno trošku naivné. Že nás už nenachytajú? Aha! Dnes veríme 500 eurovému rodičovskému príspevku. Myslím, že všetky vieme, že od zajtra, ani na budúci rok, a dovolím si tvrdiť ani o tri, nám na účte 5OO eur rodičovského nepribudne. 

Na populizmus a nezmysly máme my mamy nos. Lebo fakt tie plienky a topánočky potrebujeme reálne kúpiť, nielen počuť, že raz na ne budeme mať peniaze. Lebo keď nám oblbnú hlavu, tak zafunguje inštinkt. 

Lebo mamu si nekúpite, nie je hlúpa!

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: