V pôrodnici so mnou nezaobchádzali pekne. SOM slobodná matka.

Redakcia | 11. jún 2018
V pôrodnici so mnou nezaobchádzali pekne. SOM slobodná matka.

Mám 22 rokov a pred troma mesiacmi som porodila syna. Je dokonalý, ako všetky zdravé deti. Snáď raz pochopí, prečo má v kolónke otec napísané: NEZNÁMY.

 Som študentka na Vysokej škole, momentálne s prerušením, lebo sa chcem venovať synovi. Tehotenstvo ma prekvapilo. Asi ako každú ženu, ktorá ho neplánuje a nie je pripravená mať dieťa.

Žena doma: Pôrod "naživo"
Prečítajte si tiež:

Žena doma: Pôrod "naživo"

Najjednoduchším riešením je neželané tehotenstvo prerušiť 

Baby na intráku mi svorne radili najjednoduchšie riešenie: Dať si dieťa zobrať. Rodičia rovnako. Chvíľu som o tejto možnosti uvažovala, ale možno moja dobrodružná povaha, alebo to malé v mojom brušku mi vravelo, že to nebude správne rozhodnutie. Tak som sa rozhodla dieťa si nechať.

Teraz to podstatné. Nemám stáleho partnera, frajera, snúbenca, kamaráta...Som single a môj syn je následok krátkeho flirtu. Som povinná niekomu vysvetľovať prečo a ako, alebo som nehodná donosiť dieťa, ktoré prišlo na svet za takýchto udalostí? Lebo toto mi povedali rodičia. „Keby si mala partnera, to je iné, ale čo teraz kto je otcom? Vieš, čo urobíš tomu malému?"  Boleli ma ich slová, lebo na mojej strane nestál nikto. Boli sme len my dvaja. Ja a môj, ako sa to hovorí, parchant...

slobodná matka

V nemocnici som bola "Tá prespanka..."

Týždeň pred termínom pôrodu som musela byť hospitalizovaná. V nemocnici sa ako bumerang ku mne vracali slová mojich rodičov nielen od spolupacientok, ale aj personálu.  „Otecko sa poteší, príde Vás pozrieť? Ty nemáš muža? Chudera, čo si si to vzala na seba za bremeno...“.

Rodila ma pani doktorka, ktorá mala evidentne na slobodné matky svoj názor. Ako by ste sa cítili, keby vám na pôrodnej sále pri kontrakciách povedala: „Keď  vás nebolelo dnu, nemôže bolieť ani von...s tým treba rátať pri zábave“.

Prežila som. Môj syn je úžasné dieťa, môj spojenec a moja podpora. Viete, ako mu voňajú vlásky? Nevidím v ňom prehrešok, ani zločin. Vidím v ňom živú, krásnu bytosť, ktorú budem milovať navždy.

čitateľka Monika 

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: