Urobte si domáci KEČUP
Kečup je stálica v kuchyni. Milujú ho deti aj dospelí. Dochutí a občas aj vylepší jedlo. Viete, ako si kečup pripraviť doma?
Ponúkame Vám recept na rýchlu prípravu kečupu, ktorý je - povedzme si pravdu - oveľa zdravšou verziou ako kupované kečupy od akejkoľvek renomovanej značky.
SLIVKOVÝ lekvár starej mamy
Zvláštnosťou tohto receptu sú jabĺčka a relatívne rýchla príprava. Vyskúšajte!
Recept na domáci kečup
Pohodlnosť tohto receptu je v tom, že ani paradajky ani jablká nešúpeme, nezavarujeme. Ak samozrejme chcete, môžete. Ale dá sa to aj so šupkou :)
Ingrediencie na domáci kečup:
- 2 kg paradajok
- 250 g jabĺk
- 250 g cibule
- 30 g soli
- 150 g cukru
- 4 lyžice octu
- štipku škorice
- 1 lyžičku mletej papriky
- 5 klinčekov
- 4 cesnaky
- 1 lyžičku celého čierneho korenia
- 1 lyžička tymiánu
- 3 ks bobkového listu
- 2 ks feferónky
Postup prípravy domáceho kečupu
Paradajky, cibuľu a jabĺčka nakrájame. Dáme variť a za občasného miešania podusíme. Keď je zmes rozvarená, rozmixujeme ju a pridáme cukor, soľ, ocot a všetko korenie. Túto zmes dusíme asi 30 minút.
Uvarenú kečupovú zmes prepasírujeme a dusíme do zhustnutia. Ešte horúci kečup plníme do čistých sklíčok, uzavrieme a prevrátime smerom hore. Počkáme kým fľašky vychladnú a až potom ich uložíme do komôrky, na chladné miesto.