Urobte si domáci KEČUP

Urobte si domáci KEČUP
4.8.2018 v kategórii Mama, autor Redakcia, foto: istockphoto.com

Kečup je stálica v kuchyni. Milujú ho deti aj dospelí. Dochutí a občas aj vylepší jedlo. Viete, ako si kečup pripraviť doma?

Ponúkame Vám recept na rýchlu prípravu kečupu, ktorý je - povedzme si pravdu - oveľa zdravšou verziou ako kupované kečupy od akejkoľvek renomovanej značky.

SLIVKOVÝ lekvár starej mamy
Prečítajte si tiež:

SLIVKOVÝ lekvár starej mamy

Zvláštnosťou tohto receptu sú jabĺčka a relatívne rýchla príprava. Vyskúšajte!

Recept na domáci kečup

Pohodlnosť tohto receptu je v tom, že ani paradajky ani jablká nešúpeme, nezavarujeme. Ak samozrejme chcete, môžete. Ale dá sa to aj so šupkou :)

domáci kečup

Ingrediencie na domáci kečup:

  • 2 kg paradajok
  • 250 g jabĺk
  • 250 g cibule
  • 30 g soli
  • 150 g cukru
  • 4 lyžice octu
  • štipku škorice
  • 1 lyžičku mletej papriky
  • 5 klinčekov
  • 4 cesnaky
  • 1 lyžičku celého čierneho korenia
  • 1 lyžička tymiánu
  • 3 ks bobkového listu
  • 2 ks feferónky

Postup prípravy domáceho kečupu

Paradajky, cibuľu a jabĺčka nakrájame. Dáme variť a za občasného miešania podusíme. Keď je zmes rozvarená, rozmixujeme ju a pridáme cukor, soľ, ocot a všetko korenie. Túto zmes dusíme asi 30 minút.

Uvarenú kečupovú zmes prepasírujeme a dusíme do zhustnutia. Ešte horúci kečup plníme do čistých sklíčok, uzavrieme a prevrátime smerom hore.
Počkáme kým fľašky vychladnú a až potom ich uložíme do komôrky, na chladné miesto.