Mama články

Zlepili sme pre vás web

Hra je prirodzenou súčasťou detského sveta. Rozvíja a formuje osobnosť našich ratolestí. Navyše hra, pri ktorej môžu pustiť uzdu svojej fantázii, rozvíja ich predstavivosť a tvorivé myslenie. Aj vy máte niekedy pocit, že sa vám už minuli nápady, ako svoje deti zabaviť? Nechajte sa inšpirovať webovou stránkou značky Pritt od spoločnosti Henkel. Vlastnoručne vyrobená stajňa pre kone alebo pirátska loď si nájdu svoje miesto v každej detskej izbe. Pustite sa do toho! Stačí trocha trpezlivosti, šikovné ruky a prvé diela budú na svete! Čítať viac..

Sexuálne zneužívanie detí - týka sa nás všetkých

Rodina je najprirodzenejším prostredím pre rozhovory, je to miesto blízkosti a intimity a spoločných aktivít. Práve rodina hrá dominantnú úlohu v sexuálnej výchove. Tá slúži nielen na  prevenciu nechcených tehotenstiev, AIDS a iných sexuálne prenosných chorôb, ale napr. aj na prevenciu sexuálneho zneužívania.  Sexuálne zneužívanie je nepatričné vystavovanie dieťaťa sexuálnemu styku, činnosti alebo správaniu. Dieťa  vo svojej nevinnosti nechápe takéto správanie dospelého a nie je schopné k nemu dať súhlas. Čítať viac..

Túžba po dieťati z domova

Rozmýšľate o tom, že si vezmete dieťa do náhradnej starostlivost - adopcie, pestúnskej starostlivosti alebo ste sa rozhodli byť profesionálnym rodičom? Ak máte predstavu o bielom, zdravom dieťati do jedného, maximálne dvoch rokov, najlepšie bez súrodenca- s veľkou pravdepodobnosťou nepochodíte. V detských domovoch totiž prevládajú Rómovia, staršie deti a iba 10% detí nemá súrodencov v rodine. Pri zvažovaní o náhradnom rodičovstve si to treba uvedomiť. Čítať viac..

Čierna skrinka odhalí skutočného vinníka

Hovorí sa, že najhoršia je zrážka s blbcom, čo pre „myšičkárov“ platí dvojnásobne. Ako ale policajtom a neskôr poisťovni dokázať, že ste prípadnú kolíziu alebo zranenie nespôsobili vy, ale nezodpovedný vodič? Ideálnym pomocníkom je čierna skrinka v podobe kamery za čelným sklom. Čítať viac..

Aplikácia od Dôvery pomôže zachraňovať životy, nájde pohotovosť, lekáreň aj miesto na darovanie krvi.

Najbližšiu otvorenú lekáreň  o polnoci, pohotovosť alebo miesto, kde sa dá darovať krv, nájde nová bezplatná aplikácia, určená pre smartfóny. Aplikáciu zdravotnej poisťovne Dôvera môžu využívať  majitelia smartfónov bez ohľadu na to, v ktorej zdravotnej poisťovni sú poistení. Poistenci Dôvery budú mať vďaka tejto unikátnej technologickej novinke a svojmu mobilu neustále pri sebe aj svoju zdravotnú dokumentáciu. Čítať viac..

FIT a štýlovo

Editoriál októbrového vydania MAMA a ja je o našom novom magazíne FIT štýl... Príjemné chvíle pri čítaní oboch našich titulov, priatelia! Čítať viac..

Podvodné firmy na trhu práce

Ste na materskej dovolenke a uvažujete, že by ste sa vrátili do práce? Hľadáte si nové zamestnanie a sledujete všetky ponuky na portáloch, koré inzerujú voľné pracovné miesta? Poslali ste už niekoľko desiatok životopisov a ... nič? Pracovné portály sú plné inzerátov. Aj od podvodných spoločností a pochybných firiem. Pred tým, ako sa dáte nalákať na 800-eurový plat za prácu v administratíve (samozrejme v mladom dynamickom kolektíve s možným kariérnym a teda aj platovým rastom), danú inzerujúcu spoločnosť si „preklepnite“. Čítať viac..

Dni škôlok a rodičov – takmer 30 škôlok ponúklo svoje možnosti

Ako nájsť vyhovujúcu škôlku s modernými výchovnými metódami? Môže sa žena po materskej dovolenke bezproblémovo zamestnať?  Zdanlivo dve odlišné otázky, boli okrem iného témou akcie Dni škôlok a rodičov, ktorá sa uskutočnila 13. a 14. septembra v nákupnom centre Shopping Palace Zlaté Piesky. Akciu moderovali Roman Bomboš a Karin Majtánová. Čítať viac..

Prečo niektorí ľudia majú peniaze a iní ledva vyžijú z výplaty? Zmeňte to!

Peniaze sú energia. Čím viac budú mať ľudia strach, že o ne prídu, tým skôr sa to stane. Neprodukujú totiž tvorivosť, ale strach. Ako je možné, že niektorí ľudia majú dostatok peňazí a zarábajú stále ďalšie a iní žijú od výplaty k výplate a na dovolenku si aj tak musia požičať? Rozdiel je v myslení. A to sa dá zmeniť lusknutím prstov. Tento vraj dlhý proces sa dá zmeniť lusknutím prstov. Stačí mať dôvod. Čítať viac..

Pani alebo slečna?

Nedávno sme sa s kamarátkami bavili na tému, odkedy nás okolie začalo označovať „pani“. My ženy po tridsiatke sa stále necítime byť dostatočne staré na to, aby sme toto oslovenie prijali a zmierili sa s tým, že okolie nás už vníma inak. Nemám s týmto oslovením problém. Moje známe trošku áno. Slobodné a bezdetné, versus vydatá s dieťaťom. Vnímala by som oslovenie pani za urážlivé, keby som bola na ich mieste? Kedy sa stáva zo ženy „pani?“ Čítať viac..

Článkov: 3561