Predčasniatka sú lepšie strážené

Redakcia | 17. november 2014

17. november patrí najmenším!

Starostlivosť o predčasne narodené deti si vyžaduje špeciálnu prístrojovú techniku, a to najmä v súvislosti so závažnými poruchami dýchania, okysličovania krvi, ťažkými poruchami trávenia a mnohými ďalšími vážnymi ochoreniami a komplikovanými stavmi. Špeciálne prístroje umožňujúce monitorovanie práce srdiečka, pľúc či krvných plynov, ako aj špeciálne osvetlenie pre inkubátor na vykonávanie intenzívnych zákrokov, ktoré šetrí zrak predčasne narodených detí v celkovej hodnote 39 871 EUR, pribudli v uplynulých týždňoch v Perinatologickom centre Neonatologickej kliniky vo Fakultnej Nemocnici s Poliklinikou v Nových Zámkoch. Život zachraňujúce prístroje sa klinike podarilo zabezpečiť v spolupráci s občianskym združením Malíček, ktoré sa  aktívne zapája do hľadania riešení a uľahčenia situácie pre rodičov predčasne narodených detí. 

Región Perinatologického centra Nové Zámky dlhodobo vykazuje jedno z najlepších prežívaní extrémne nezrelých novorodencov na Slovensku.

17. november patrí najmenším!

V tento deň si po celom svete pripomíname drobčekov, ktorí prišli príliš skoro na svet. Na Slovensku rôzne aktivity propaguje najmä OZ Malíček.  

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: