Riadky dojčiacej matky: Podprsenky v šuflíčku a tvarohová diéta

Z vašich listov | 3. máj 2019
Riadky dojčiacej matky: Podprsenky v šuflíčku a tvarohová diéta

Konečne veľké prsia? Ale figu! Tak o centimeter mi narástli. Ale dojčila som, vďaka dobrej rade...

Asi vo ôsmom mesiaci tehotenstva som sa vybrala kúpiť si špeciálnu podprsenku na dojčenie, aby som mohla pohodlne dojčiť, keď sa malá narodí. V obchode so spodnou bielizňou bola veľmi milá predavačka, ktorá ma presvedčila, že určite potrebujem oveľa väčšiu podprsenku, lebo keď sa mi prsia nalejú mliekom, to bude paráda.

Dojčenská podprsenka mi bola nanič. Zostali mi gombičky, ako pred pôrodom

Keďže som sa tešila, že konečne budem mať väčšie prsia, nemusela ma o tom veľmi presviedčať. A tak som sa celá nadšená rozhodla kúpiť si dojčenskú podprsenku o dve čísla väčšiu a hneď v troch farbách, nech ju mám zladenú s oblečením.

No po pôrode prišlo sklamanie, prsia mi nenarástli, maximálne tak o pol čísla, čo skoro nebolo ani vidieť a nemusím ani písať, že podprsenky, ktoré som si v nadšení kúpila, mi boli nanič.

Moje dojčenie zachránil Tvaroh. Nechcem ho dnes ani vidieť

Po pôrode som mala veľmi málo mlieka, malá bola stále hladná aj napriek častému prikladaniu. Mesiac som sa trápila, všeličo som skúšala a potom som sa obrátila na dojčiacu poradkyňu.

Tá mi poradila, že mám denne zjesť aspoň 1/4 kg tučného tvarohu.

Tak som ho jedla so škoricou, vanilkou, s pažítkou, na všetky možné spôsoby... Tvarohovú "diétu" som držala 3 mesiace, nepribrala som ani gram a mlieko sa parádne rozbehlo. Nakoniec som dojčila dcérku do jej dvoch rokov, umelé mlieko sme nepotrebovali a na konci som mala opačný problém, mlieko sa nevedelo zastaviť :-)

No hoci tvaroh milujem, po tejto "kúre" som si musela dať od neho polročnú pauzu.

čitateľka Olina

 

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: